Вратарят на Зоря: Страхувах се за резултата

Издържахме играта на нерви, но се чувствам опустошен, каза Шевченко

Вратарят на Зоря: Страхувах се за резултата
Вратарят на Зоря (Луганск) Микита Шевченко заяви днес, че се чувства опустошен след сблъсъка с ЦСКА в Лига Европа. Той разкри още, че на моменти се е страхувал за резултата в мача.
 
"След мача чувствах опустошение. Всичките си емоции ги оставихме на терена. Много се радвам, че успяхме да стигнем до плейофа в Лига Европа. В определен момент от мача се страхувах за резултата. Съперникът има класни футболисти. Те също имаха своите шансове да вкарат, но за щастие не успяха, а ние се възползвахме от възможностите си", заяви той.
 
Тимът спечели с 1:0 снощи над ЦСКА с късен гол на Назарий Русин и отива в следващия етап на турнира Лига Европа, където ще се бори за място в групите със солидния Еспаньол (Барселона).
 
"Треньорът ни каза на почивката, че гостите ще чакат, ще се стараят да избягат на контраатаки. Но издържахме играта на нерви и вкарахме гол. Краят на мача беше пълен с нерви, но всичко е добре, когато завърши добре.
 
За мен мачът беше тежък най-вече психологически. През цялото време държахме топката, разхождахме съперника по терена. Но всички се страхуваха да не сбъркат. Емоциите са част от футбола. Прекрасно е, когато ги има на терена. Затова идват хората. Сега ни чака сложна програма с много мачове", коментира още вратарят.
 
Нападателят Назарий Русин беше един от малкото футболисти на Зоря, който заслужи похвали и добри оценки от медии и фенове. Но момчето в радостта след гола във вратата на ЦСКА си свали фланелката, което му коства червен картон. Така той пропуска първата среща с Еспаньол от плейофите за място в групите на турнира на УЕФА.
 
"Попитах го: Ти не искаш ли да летиш за Барселона? Момчето ми казва, че емоциите са го завладели. Свалил си фланелката и когато го е направил, си спомнил, че има вече един жълт картон. Извини се пред отбора, пред всички в съблекалнята", разказа ситуацията Виктор Скрипник на възстановителната тренировка пред журналисти днес.
 
"Но това са нормални неща, емоциите винаги са на терена и на трибуните", допълни той.
 
След това опитният специалист благодари на публиката, която е дошла на стадиона, но направи сериозен комплимент на феновете на ЦСКА.
 
"При такава подкрепа, каквато имаха ЦСКА на мача в София, е много приятно да си на терена и да играеш", каза Скрипник.
 
Той добави, че замененият рано-рано германски защитник Жоел Абе Ханна е със сътресение на мозъка, но ситуацията не е никак сериозна. Самият футболист се чувствал добре, но със сигурност ще премине обстойни медицински прегледи. В отбора се връща Артьом Громов, който не успя да помогне срещу българите, но в неделя в домакинството с Олександрия може да излезе дори като титуляр след възстановяване. 

 

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки