Обамеянг няма спирка, донесе втора поредна победа на Арсенал (ВИДЕО)

Вратарят на Бърнли изнесе страхотен мач, но не успя да спаси своите

Обамеянг няма спирка, донесе втора поредна победа на Арсенал (ВИДЕО)

Арсенал записа втора поредна победа от началото на сезона във Висшата лига. "Артилеристите" спечелиха с 2:1 срещу Бърнли на своя "Емиратс", а решителното попадение отново отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг. Той донесе трите точки на тима си и на старта на сезона, когато столичани спечелиха с 1:0 срещу Нюкасъл като гост.


Преди изиграването на останалите мачове от кръга отборът на Унай Емери заема първото място с актив от 6 точки. Бърнли е на 6-а позиция с 3. 

Срещата започна отлично за домакините. В 12-ата минута Лаказет стреля с глава, но Поуп реагира блестящо и изби в корнер. Себайос центрира към близката греда, където Лаказет се пребори с двама бранители и стреля в близкия ъгъл. Топката премина между краката на Поуп - 1:0.

Две минути след това удар на Барнс премина на сантиметри покрай вратата, а в следващите минути домакините владееха инициативата, но головите положения понамаляха.

В 35-ата минута Поуп направи брилянтно спасяване след удар на Нелсън, а пет минути преди почивката се намеси фантастично след удар с глава на Гендузи.

Гостите стигнаха до изравнителен гол чрез Барнс в 43-ата минута. Удар на Макнийл рикошира и стигна до Барнс, Давид Луис и Гендузи, които бяха наблизо, не успяха да се намесят и нападателят на Бърнли прати топката във вратата - 1:1. В продължението на първото полувреме пък гол на Нелсън от домакините бе отменен заради засада.

През второто полувреме Арсенал действаше по-активно, но Поуп направи страхотни намеси след удари на Обамеянг и Себайос. В 64-ата минута обаче той бе безпомощен, след като Обамеянг стреля от границата на наказателното за 2:1.

В 90-ата минута Поуп спаси силен удар от Торейра, с което затвърди доброто си представяне днес, въпреки загубата. В добавеното време стражът на Бърнли дори отиде в наказателното поле на Арсенал и успя да засече топката след корнер. След това обаче Тарковоски не успя да се възползва и да нанесе хубав удар.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки