Марек взе бивш национал, започва подготовка на 26 август

Опитния Костадин Стойков и Яни Георгиев ще подсилят тима от Дупница

Марек взе бивш национал, започва подготовка на 26 август
Един от най-сърцатите волейболисти играли с екипа на Марек Юнион Ивкони (Дупница) и националния отбор на България отново ще облече екипа на дупничани през новия сезон. Опитният Костадин Стойков се завръща в Марек точно 17 години, след като вдигаше на крака феновете в дупнишката зала.
 
Стойков започна израстването си именно от Марек, където игра 3 години, след което направи сериозна кариера в Русия, Италия, Турция и дори направи паметни мачове с екипа на националния ни отбор.
 
41-годишният Стойков игра през миналата година в Дунав (Русе), където влизаше само в напечените срещи и бе с основна „вина” за класирането им в плейофите. Той играе успешно на два поста – посрещач и диагонал, като с опита и характера си си ще бъде основен жокер в тима.
 
Другото ново име в тима е това е на Яни Георгиев. Посрещачът идва от ЦСКА и ще се бори за място в тима. До преди година, той бе основен в състава на "червените" и миналото лято сключи предварителен договор в Чехия, но получи травма и без извън строя 7 месеца. 22-годишният волейболист е вече възстановен и ще играе в Дупница през новия сезон.
 
"От 26 август започваме подготовка за новия сезон. Новите на този етап са Илиян Преспов, Костадин Стойков и Яни Георгиев. Върнахме си разпределителя Светослав Станков от Хебър, остава и Чоно Пенчев.
 
Водим разговори с още 2-ма волейболисти и до 10-ина дни ще е ясно за тях. Не е изключено и по време на самата подготовка, ако изскочи възможност, да привлечем още някой на пост, на който считаме, че имаме нужда", коментира мениджърът на тима Людмил Найденов.
 
Най-малко 4-ма от детско-юношеската школа на клуба ще се включат в подготовката за новия сезон, като само младежкият национал Любомир Янков (център) и помощник треньорът Радослав Асенов ще се присъединят към тима след 1 септември. Двамата са с трикольорите в националния отбор до 19 години, който от 21 до 30 август ще играе на Световното първенство в Тунис.
 

 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки