Сензациите в пресата: Ивайло Петков тръгва на скаутски мисии

Скаути идват за новата звезда на Черно море, Интер покани талант от Враца

Сензациите в пресата: Ивайло Петков тръгва на скаутски мисии

Най-интересните теми от българската преса днес, 18 август:

 

„Тема спорт”: Ивайло Петков тръгва на скаутски мисии в Румъния и Хърватия

 

Спортният директор на Левски Ивайло Петков започва работа по зимната селекция. Скаутите на клуба вече са набелязали играчи, които да бъдат наблюдавани на живо и след това евентуално да бъдат привлечени по време на януарския трансферен прозорец. Петков ще направи обиколки по стадионите на съседна Румъния и Хърватска. В тези страни сините бяха харесали футболисти, но по една или друга причина до трансфер не се стигна.

В момента сините правят всичко възможно да завършат лятната си селекция. Треньорът Петър Хубчев настояваше да бъдат привлечени още трима нови играчи - ляв бек, централен защитник и халф. Това обаче почти сигурно няма да се случи. Очаква се до приключването на трансферния прозорец на 5 септември той да получи най-много само още един бранител. От „Герена" имаха сериозен интерес към националите на Ботев Пловдив Тодор Неделев и Кристиан Димитров. Те дори бяха постигнали принципно разбирателство с ръководството на жълто-черните за привличането им, но играчите не желаят да облекат синята фланелка. Затова и столичани "замразиха" преговорите поне до зимата.

До момента Левски взе осем нови - черногорския вратар Милан Миятович, гръцкия защитник Янис Каргас, аржентинския халф франко Мазурек, ганайското крило Наси Мохамед, холандския нападател Найджъл Роберта, австрийския таран Дени Алар, както и дошлите от Септември халф и крило Асен Чандъров и Здравко Димитров.

 

„Меридиан мач”: Интер покани талант от Враца

 

Капитанът на Ботев (Bp) до 11 години Митко Панов получи покана от Академията на гранда Интер. Засега талантът и семейството му обмислят предложението. Преди 2 седмици скаут на „нерадзурите" е потърсил родителите на Панов и им е отправил показа за него, което изглежда доста приемливо. Топстрелецът, популярен и като Власатишкия Роналдо, ще получава стипендия и ще играе за първия тим на Интер, родени преди 1 януари 2006 г. Всичко ще му бъде подсигурено, като родителите няма да имат никакъв финансов ангажимент. Скаутът на Интер го е наблюдавал в тима на Тодор Гарев в срещи от зона „Велико Търново" и останал впечатлен от качествата му. Във Враца пък се надяват, че Митко ще успее да подобри рекорда на Валери Божинов за най-млад футболист, дебютирал в Серия А.

 

„Меридиан мач”: Скаути идват за новата звезда на Черно море

 

Скаути на чуждестранни отбори ще бъдат днес в ложите на „Тича". Тяхната цел няма да е някой от футболистите на шампиона Лудогорец, а новата звезда на Черно море Родриго Енрике. Става дума за екип, който работи с клубове в Турция, Азербайджан, Русия и Казахстан.

26-годишният техничар безспорно блести от началото на сезона. Той изнесе съвършен мач на „Българска армия". Там Черно море победи ЦСКА с 3:1, а Родриго вкара две от попаденията. Бразилецът бе взет в началото на годината от португалския Униао Мадейра. Стартът за халфа в България не бе добър, но постепенно той започна да намира себе си и сега заедно с Исмаил Иса дърпат „моряците" напред.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки