Словения промотира Евро 2019 с волейбол на река (ВИДЕО)

На 22 август (четвъртък) жителите на почти 300-хилядната Любляна ще станат свидетели на забележително събитие

Словения промотира Евро 2019 с волейбол на река (ВИДЕО)

Нещо уникално и невиждано до сега в света на волейбола предстои идната седмица в словенската столица Любляна. Местната федерация ще организира първи международен волейболен мач на... река. Инициативата е част от промоцията на предстоящото Европейско първенство от 12-и до 29-и септември, което ще се проведе в четири държави.

 
На 22 август (четвъртък) жителите на почти 300-хилядната Любляна ще станат свидетели на забележително събитие. Феновете ще имат възможност да наблюдават мач между световни звезди, който ще се проведе на плаващо игрище в средата на река Любляница. Повърността му ще бъде заобиколена от светещи линии, които е очертаят игралното поле. Организаторите отбелязват, че проектирането и изпълнението на терена е било трудоемко, тъй като е единствен по рода си.
 
В мача на посланиците на Евроволей 2019 ще се включат бившите звезди Бас Ван Де Гоор (Холандия), Гийом Самика (Франция), Франк Депестел (Белгия) и Томи Шмук (Словения). Срещата ще бъде последвана от игра между официалните партньори на първенството, а в края на вечерта някои от най-добрите местни състезатели по плажен волейбол ще покажат уменията си.
 
На Европейското първенство България е в Група А в Монпелие (Франция) заедно с домакините, Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Първите четири тима от всяка от 4-те групи ще продължават в следващата фаза. Там вече се играе на директни елиминации. Съперници на отборите от Група А ще са тези от група С, където са отборитее на Словения, Русия, Финландия, Турция, Северна Македония и Беларус.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки