Ясен Петров сменя Петрович в Ботев Пд?

Джанини поема тима заедно с Коце Видолов, ако „канарчетата" не вземат 6 т. от Витоша и Локо Пд

Ясен Петров сменя Петрович в Ботев Пд?
Дните на Желко Петрович начело на Ботев (Пд) изглеждат преброени, пише „Меридиан мач". Почти сигурно новият треньор на „канарчетата" ще се казва Ясен Петров.
 
В момента Джанини е без отбор, след като напусна китайския Шъдзянджуан Йонгчанг преди няколко месеца. Негов асистент ще бъде любимецът на бултрасите Костадин Видолов. Мага от Войсил бе помощник на Ясен и в най-многолюдната страна.
 
Факт е, че при Желко Петрович Ботев (Пд) не играе футболът, който искат да виждат феновете. Отборът е в серия от 4 мача без победа - загуби от Левски, Царско село и Берое, както и реми с Етър във Велико Търново. А тимът е почти същия от миналия сезон със съвсем малки корекции.
 
Ясен Петров, който може да бъде забелязан почти всеки ден край Гребната база да поддържа форма с Видолов, познава отлично обстановката в Ботев (Пд). Той е юноша на „канарчетата", като има два престоя като футболист на Колежа - от 1988 до 1991 г., както и от 1992 до 1994 г. Като треньор също се пробва начело на „жълто-черните" - между 2004 и 2006 г. Петров е водил и големия градски съперник - Локо (Пд) (2007-08).
 
Любопитно е, че 51-годишният специалист гледа на живо на „Лаута" домакинството на „смърфовете" срещу Спартак Търнава (2:0).
 
За последно Ясен води роден отбор преди цели 6 години. Става дума за Ботев (Bp), който пое след престоя в Левски. През 2014 г. той замина за Китай, където остана до тази година. Първо води с успех Шъдзяджуан, а през 2017 г. пое Бейжинг Ентърпрайсис. За кратко бе начело и на Хенан Дзиание, преди миналата година да се върне в Шъдзяджуан Йонгчанг.
 
Бъдещето на Желко Петрович ще се реши от следващите два мача преди паузата в първенството. Първо на 24 август „канарчетата" приемат последния в класирането Витоша (Бистрица), а на 31 август от 18,00 часа е голямото дерби с Локо (Пд), като мачът е на „Лаута". Ако Петрович не вземе 6 точки от тези две срещи, няма да има сила на света, която да го спаси от уволнение.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки