Всеки мач - нов Левски

Имаше опасение, че мачът срещу Витоша ще е като този с Царско село

Всеки мач - нов Левски

Имаше опасение, че мачът на Левски срещу Витоша ще прилича на този с Царско село на същия стадион. Обаче тогава сините бяха прясно отпаднали от Лига Европа и още бяха под влияние на това разочарование. Няма как, 0:3 и 0:4 от кипърски отбор не се забравя лесно, затова ще натъртим на това, че мачът срещу Витоша трябваше да го изиграят резервите на Левски, а изморените титуляри от реванша с Гент в Лига Европа да пазят сили за следващия по-сериозен мач за първенството.

 

Разбира се, в Левски не всичко е наред, дори почти нищо не е наред и затова няма достатъчно хора, за да можем да говорим за по-скоро титуляри и по-скоро резерви. Ето, от някой храст се подава заекът Нашименто и за нула време с гръм и трясък нахлува в титулярния състав вече втори мач поред, откакто си дойде отнякъде под наем да разцъква, докато му намерят отбор. Е, намериха му отбор – Левски.

 

Ето ти един проблем по-малко

 

И всички схеми и намерения на Петър Хубчев отидоха в коша. Каквото е пробвал и въртял, забравяме го, защото се оказва, че португалецът на практика се явява ново попълнение без трансферна сума и с отдавна договорена и калкулирана в бюджета на клуба месечна заплата.

 

Въпросният Нашименто стартира мача с Витоша на една линия с Мазурек. Това е чисто нова сърцевина на отбоpa. Няма друг от водещите ни тимове да направи подобен експеримент. В миналия мач с Берое вътрешни бяха Нашименто и Станислав Иванов. И изобщо, както се казва, сега му е времето да се пробва какво ли не. Един ден сигурно ще се пробва и вариант Мартин Райнов да не е в стартовия състав.

 

В интерес на истината срещу Витоша Бистрица сините първата минута не можаха да минат центъра. Символичните домакини явно бяха решили още след първия съдийски сигнал шоково и ексклузивно да пробват нещо, за да вкарат гол и от там 90 минути да кюскат топката в реката. Въпросният Мартин Райнов отправи първия си пас в 1:18 минута и забележете – подаването бе напред и бе точно. Друго интересно в тази посока – първата миризма на гол над стадиона се разнесе чак в 20-ата минута, тогава след многоходова атака на сините и прехвърляне на топката накрая тя попадна у Мартин Райнов, който шутира точно като Мартин Райнов. Някои треньори по селата в такива случаи наказват авторите на удара сами да ходят да донесат топката обратно в игрището.

 

Ранният гол във вратата на Витоша на практика приключи и последната въпросителна около този мач. Стана ясно, че всички прилики с двубоя с Царско село отиват в коша. Тимът от Бистрица явно е изключил от скорост и не само доигра срещата с Левски по инерция, но явно така ще е и до края на първенството. Има нещо в Бистрица, което остава скрито, и напускането на треньора Росен Кирилов бе сигнал за предстоящия срив. Срещу сините Емил Гъргоров си скъса нервите да вика и да маха, сигурно това бе мачът му с най-безполезно тичане в последните му футболни години. Ето отговор на идеята само с българи и само със свои кадри: Витоша бе с 11 българи в стартовия състав. Иначе казано – необходима е класа отвън, ако Бистрица иска да вдигне нивото. Да питат Царско село откъде си взеха прилични чужденци за почти без пари, иначе така няма да стане и пропадането е неизбежно.

 

Спорно е да се твърди, че Левски имаше нужда от такъв спаринг-партньор, за да си напасне някои неща, защото в състава на сините непрекъснато стават ротации, а и предстоят такива с оглед предстоящото постепенно завръщане на разцъкалия десетина минути в събота вечерта Холмар Ейолфсон и възстановяването на Кали Тиам, както и на голмайстора на тима Станислав Костов. Централна двойка в защита Каргас – Ейолфсон и пред тях вътрешни халфове Тиам – Рейш е една на пръв поглед

 

избистрена четворка по централната ос

 

на тима. Тук изниква едно малко въпросче относно трансферите на дуото от Септември. Здравко Димитров явно ще чака Станислав Иванов и Насиру Мохамед да направят серия от лоши впечатления на треньора, а Асен Чандъров да чака същото с Мазурек, Нашименто, Юруков и т.н. Окей, Петър Хубчев със сигурност иска да има много и равностойни футболисти, но към този момент дуото от Септември е трети вариант за позициите им. Припомняме, че трансферите им на „Гevерена“ бяха със статут на сага. Идват, не идват, искат, не искат, пускат ги, не ги пускат, парите са малко, парите стигат, за да стане така, че Левски плати изцяло правата на Здравко Димитров, а Чандъров дойде под наем. А да не забравяме, че сините до онзи ден бяха сложили на масата на Ботев около 2 милиона лева за Тодор Неделев и Кристиан Димитров, а в момента трескаво опитват да завършат селекцията си с още един-двама чужденци.

Барби, пак ли кръв?

Депутатите да инсталират Бербатов за пожизнен президент на БФС със закон

Гонзо спечели титулярното място в може би най-важния мач

Често пренебрегван в националния отбор за сметка на Бербо, Иванов сега е президент на БФС

Защо Бербатов не получи доверието на клубовете

Вижте причините

Шампион пред отказване: ММС няма адекватна политика, при Кралев беше друго

Разказът на Йордан Колев, който се бие за България и все още продава мартеници

Невъзможният избор 7: Най-нелепата кандидатура

Ето какво представлява неадвокатът Георги Градев

НЕВЪЗМОЖНИЯТ ИЗБОР 3: Ще стане ли Гонзо президент на БФС

Вижте кандидатурата му

Левски и ЦСКА продават най-скъпо

Вижте подробности

В Лондон: Следващите 6 мача са съдбовни на Почетино

След драматичната неделна загуба във финала за Карбао Къп

За какво му е на Левски Хоакин Фернандес?

"Сините" имат петима централни защитници

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки