Пирин записа първа победа за сезона

"Орлетата" шокираха Литекс като гости

Пирин записа първа победа за сезона

Пирин (Благоевград) записа първа победа през сезона във Втора лига. "Орлетата" спечелиха с 2:1 като гости на Литекс. Успехът на "зелените" изковаха Руслав Иванов и Христос Контохристос през второто полувреме. Буквално в последните секунди на мача Петър Петров реализира почетния гол за "оранжевите". Двубоят в Ловеч беше изгледан на живо от силния човек в благоевградския клуб Ива Уорън и от бившия национален селекционер Ивайло Петев.

Първото полувреме предложи много слаб футбол, който със сигурност не се хареса на малцината зрители на ловешкия стадион. Положенията, и то не съвсем чисти, се брояха на пръстите на едната ръка. В 11-ата минута Александър Аспарухов от Литекс имаше възможност да матира Димитър Пангев, но стреля неточно с глава. До почивката момчетата на Живко Желев имаха териториално предимство, но то беше безплодно и почти нямаше удари към вратата на Пирин. В отговор на това в 45-ата минута дойде опасно центриране пред рамката на домакините, което обаче не беше засечено от Руслан Иванов. Последва опасен пробив на Ахмед Адемов, но вратарят Станислав Нисторов отби с крак в корнер.

Литекс имаше инициативата и в началото на втората част. В 47-ата минута голмайсторът Тонислав Йорданов опита мерника си от фаул, но изстрелът му премина на целта.

Така дойде време за изненадващия удар на "орлетата". В 56-ата минута Емил Петров направи пробив отляво, намери с пронизващ пас Руслан Иванов и последният порази мрежата отблизо - 1:0 за гостите.

Това не беше всичко, което играчите на Иво Тренчев бяха приготвили за "оранжевите". В 61-ата минута новото попълнение Христос Контохристос засече хубаво пас отдясно и накара за втори път Нисторов да бърка в мрежата си - 2:0 за Пирин.

Срещата вече "заспиваше" в своя край, когато в добавеното време Петър Петров шутира от границата на наказателното поле. Топката се спря във вратата след неособено съсредоточена намеса на стража Пангев. Въпреки това Литекс нямаше време за още и така "орлетата" на Тренчев взеха първите си три точки, за радост на Ива Уорън, която изгледа целия мач права.

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки