Мишо Вълчев: Левски няма класата да бие, без да се раздаде докрай

До този момент централният нападател Алар не се справя, категоричен е спецът

Мишо Вълчев: Левски няма класата да бие, без да се раздаде докрай
Бившият нападател и старши треньор на Левски Михаил Вълчев коментира последния двубой на тима - победата над Витоша Бистрица с 4:0. Той говори и за представянето на сините като цяло и най-вече за атаката.
 
"Срещу Витоша бяха малко no-раздвижени, имаха повече положения, защото си създадоха пространства, но трябва още. Вижда се напредък в играта, Паулиньо вкара прекрасен гол. Но срещу такъв съперник, не искам да обиждам отбора на Витоша, трябва повече. Имаше пасове в дълбочина, атаки по фланга, Левски действаше разнообразно.
 
Но срещу такъв отбор е видно, че става по-лесно. Сега обаче срещу Локомотив Пловдив ще е доста по-различно. Витоша играеше много затворено и на моменти Левски трудно намираше празните пролуки и възможностите за положения. Хубаво е, че въпреки че бяха no-разредени отзад, търсейки как да пробият и вкарат, сините не допуснаха изненади пред собствената си врата", каза Вълчев пред "Тема спорт".
 
"Централният нападател Алар за момента, и по-конкретно в този мач с Витоша, не се справя. Не играе на нужното ниво. Явно е, че му е нужно още време. Трябва да покаже защо са го взели. Заради него и Костов не играе. Дано контузията му не е треньорска. Но Хубчев може и да не го харесва и да търси нещо друго - в правото си е", добави славният нападател на сините.
 
"Трябва малко повече старание и от младите футболисти. Няколко момчета направиха добро впечатление в предишните мачове, но трябва още, за да израстват. Трудно могат да помогнат на отбора на този етап. Станислав Иванов играе на приливи и отливи. Първоначално бе много добре, но сега като че ли му спадна малко формата. Младите не бива да се възгордяват след два-три мача. Трябва постоянство, иначе отпадаш от състава. Кариера не се гради от моментни избухвания", добави специалистът относно налагането на младите футболисти в Левски. 
 
За едно от последните нови попълнения на „Герена" Вълчев каза:
 
"Холандецът Роберта вкара гол, подаде за друг срещу Витоша, но още е рано да се каже за него. За момента не показва чак толкова класа, но дай Боже да го направи срещу по-добрите отбори. Сега ще има такава възможност, програмата позволява. Ако Левски се измъкне с 9 точки от мачовете с Локо Пловдив, ЦСКА и Черно море, които предстоят, ще е добре. Ще се радвам и на 7.
 
За момента нивото на Левски като че ли е колкото на всички отбори в елита. Футболистите винаги трябва да играят на върха на възможностите си, за да може да победят. Мина това време, когато някои футболисти играеха с 50-60 процента от възможностите си и Левски пак печелеше. Сега нещата не стоят така. Няма я класата да си позволят отпускане и пак да спечелят", завърши Михаил Вълчев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки