Волейболистките таят надежди за челно място на европейското първенство

Не се натоварваме с предварителни очаквания, твърди селекционерът Петков

Волейболистките таят надежди за челно място на европейското първенство
Класиране в челото на най-добрите отбори в Европа е целта пред женския национален отбор по волейбол преди първенството на Стария континент. Шампионатът е от 23 август до 8 септември, а домакини са четири страни - Турция, Полша, Унгария и Словакия.
 
Лъвиците са в група А в Анкара (Тур), където са още отборите на домакините, Франция, Сърбия, Финландия и Гърция. Първата ни среща е с французойките в петък от 14:30 ч.
 
"Започваме срещу Франция, нека първо да премине този мач и той да бъде успешен. Винаги първите двубои на всеки голям форум са трудни и трябва да сме много добре подготвени. Отборът на Франция е от средноевропейска сила. В последните години отбелязва прогрес. Затова излизаме с нужния респект и трябва да бъдем максимално концентрирани в него”, заяви селекционерът Иван Петков. 
 
Той обаче не иска да натоварва момичетата си с големи надежди. 
 
„Отиваме да се представим по най-добрия начин на това европейско първенство, да заемем мястото, което заслужаваме като игра и като отбор. Надявам се по възможност да постигнем челни позиции, като предварително не се натоварваме с някакви конкретни очаквания", каза още треньорът.
 
Петков допълни, че всички в тима са в добро здравословно състояние и са достатъчно сработени след участието в олимпийската квалификация в САЩ, където останаха на косъм от квота за Токио 2020.
 
"Имаме млад отбор, съставът ни има потенциал и този потенциал трябва да се покаже на европейското първенство. Искрено се надявам момичетата да са подготвени и първо да направим един добър старт на турнира, а след това да вървим към следващите срещи. Направихме една добра подготовка, минахме и през олимпийска квалификация, отборът е в добра форма. Разбира се, винаги има още какво да се свърши, още неща, които трябват, но контузии няма и смятам, че всичко е нормално преди европейското", допълни Петков.
 
Една от най-добрите ни реализаторки на тима ни - Гергана Димитрова, обаче разкри, че не всички в състава са в оптимално състояние.
 
"Отборът е добре, има леки болежки, но това е нормално. Надявам се да покажем добра игра на европейското първенство и да се докажем като отбор", призна посрещачката.

 

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки