Сензациите в пресата: Балъков вика Малинов в националния

Вундеркинд от Косово дойде в Локо Пд, Миланов и Райнов притесниха Хубчев

Сензациите в пресата: Балъков вика Малинов в националния

Най-интересните теми в българския печат днес, 21 август:

 

„Тема спорт”: Балъков вика Малинов в националния

 

Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков ще извика отново халфа на ЦСКА Кристиян Малинов в тима. Енергичният полузащитник ще е сред избраниците на Бала за евроквалификацията с Англия на 7 септември на "Уембли" и контролата с Ейре в Дъблин три дни по-късно. Малинов направи силни мачове напоследък, като след победата над Арда бе сериозно похвален от Люпко Петрович. Той го нарече "маратонец". Статистиката показва, че Малинов е бил на терена в продължение на 716 минути в 11 мача от началото на кампанията, като е отбелязал и един гол - в първата среща с Титоград на "Армията". Единствено не игра в откриващия кръг на първенството срещу Етър заради наказание от миналия сезон.

Полузащитникът на червените бе в групата на Балъков и при дебютните му повиквателни за мачовете с Чехия и Косово. Тогава сред избраниците му бяха още двама играчи на ЦСКА - защитниците Николай Бодуров и Иван Турицов. Те обаче отпаднаха заради контузии. Сега Бодуров, въпреки че не попада в групата на червените, може пак да е сред повиканите от Балъков за мачовете с Англия и Ейре. Той бе най-стабилният играч в националния по времето на бившия селекционер Петър Хубчев.

 

„Тема спорт”: Миланов и Райнов притесниха Хубчев

 

Вирус повали халфа на Левски Мартин Райнов. Той не взе участие във вчерашните занимания на сините и увисна за домакинството на Локомотив Пловдив. Халфът минава за любимец на Петър Хубчев. Той е неизменен титуляр при новия треньор на сините, който го ползва не само в халфовата линия, но и в някои срещи го пускаше в центъра на отбраната. От началото на кампанията 27-годишният полузащитник не е пропуснал нито един двубой на сините. Той е започвал като титуляр във всички срещи на тима. Само един път е бил заменян - в реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Ружомберок. Тогава напусна в 79-ата минута на двубоя, но всичко в общия сблъсък вече бе решено. Райнов бе привлечен от Левски в началото на годината от Берое. Първият му полусезон със синята фланелка не бе много успешен. Дори в края на миналата кампания той се застоя на резервната скамейка за сметка на младока Илия Юруков. В момента обаче Райнов е първи избор на треньорския щаб пред юношата на клуба. Мартин има общо 26 двубоя за Левски във всички турнири, в които така и не е успял да се разпише.

Притеснително за сините е, че във вчерашното вечерно занимание на облекчен режим се готви Живко Миланов. От клуба не обясниха какво точно е състоянието му, но изразиха надежди да бъде готов за уикенда. На тренировката не се появи и вратарят Николай Михайлов, който през този сезон е твърда резерва. 

Петър Хубчев няма да може да разчита и на други двама основни играчи за сблъсъка с Локомотив Пловдив. Двубоят срещу черно-белите е в събота, 24 август, от 20:30 часа на „Герена". Това са Кали Тиам и Станислав Костов. Сенегалският дефанзивен халф получи травма по време на реванша с АЕК Ларнака от Лига Европа - строполи се на земята още преди да е изминала минута. По план той трябва да поднови занимания наравно със съотборниците си в края на седмицата. Желанието на треньорския щаб е Кали да бъде на линия за дербито с ЦСКА, което е на 1 септември на националния стадион. Подобна е ситуацията и със Станислав Костов. Голмайсторът на елита за миналия сезон дълго време игра на инжекции заради проблеми в областта на адукторите. В негово отсъствие мястото на върха на атаката си оспорват австриецът Дени Алар и холандецът Найджъл Роберта. Първият все още не е открил головата си сметка в елита, докато вторият вече има две попадения.

 

„Меридиан мач”: Вундеркинд от Косово дойде в Локо Пд 

 

17-годишният косовар Диелор Бесени започна тренировки в Локо (Пд) вчера. Той се пробва за място в първия отбор на „черно-белите", след като е бил препоръчан на Бруно Акрапович от негови приятели в Хърватия. Бесени, който е играл за Лирия Призрен в най-новата държава на Балканите, е бил през лятото в Локомотива Загреб. От там са го харесали, но са поискали да подпишат с него след година, когато навърши пълнолетие. „Черно-белите" ще го пробват в няколко тренировки, но от треньорския щаб обявиха още след вчерашното занимание, че тийнейджърът безспорно притежава качества, с които може да направи силна кариера. Той играе като вътрешен халф.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки