Кобрата имал договорен мач с Антъни Джошуа на „Уембли”

От щаба на българина бесни на Еди Хърн

Кобрата имал договорен мач с Антъни Джошуа на „Уембли”
Българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев е имал преговори за мач с Антъни Джошуа за ноември тази година, който да се състои на "Уембли". Но всичко е пропаднало след изненадващото нокаутиране на британеца от Анди Руис през юни. 
 
За разговорите с промоутъра на доскорошния хегемон в тежка категория Еди Хърн призна импресариото на Кобрата Ивайло Гоцев. Според него, Хърн прави нередни неща около осъществяването на мачовете на клиента си и всъщност правилното нещо в момента е да има мач на Пулев за световната титла, а не реванш между Джошуа и Руис. 
 
Такъв двубой между двамата трябва да се състои на 7 декември в Саудитска Арабия, но засега все още няма официално потвърждение от страна на мексиканеца. И според Гоцев IBF, за чиято титла българинът има правото да се бие, не трябва да допуска подобен прецедент, тъй като той е задължителен претендент вече от години. 
 
"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово лично притежание. Простичкият факт е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата за защита на колана."
 
"Така IBF създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението за защита на титлата във федерацията на първия по ранкинг претендент за нея."
 
"Задължителните защити на световната титла имат по-голяма тежест от правата на промоутъра върху имиджа на боксьора. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила върху задължителните защити, свързани с предишни мачове."
 
"Вече два месеца минаха, откакто дълго надуваният балон "Джошуа" се спука, а все още няма официално потвърждение от лагера на Анди Руис за реванш. Само чуваме обичайното словоблудство от Еди Хърн. Ние с него преговаряхме за дата през ноември за бой между Пупев и Джошуа на "Уембли". Но Анди Руис срина тези планове."
 
"Анди е новото лице на тежката категория в световния професионален бокс и ние уважаваме неговите качества на боец. Точно затова смятам, че бой между него и Кубрат Пулев би бил едно незабравимо изживяване за феновете", заяви Гоцев пред "Дейли Експрес".

 

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки