Гонзо: Няма да позволя вътрешни конфликти в Локо Пд

Беше ми пределно ясно, че Локомотив няма да отстрани Страсбург, но сега гоним минимум топ 6 в България, допълни Иванов

Гонзо: Няма да позволя вътрешни конфликти в Локо Пд
Локомотив (Пловдив) представи Георги Иванов-Гонзо като новия спортен директор на клуба. Бившият футболист на смърфовете и Левски разкри какви са плановете му за развитие на пловдивския гранд и направи кратък коментар за работата си на “Герена”, където бе със същата длъжност. 
 
“Как се стигна до моето назначение?! Имахме разговори с г-н Крушарски. Локомотив има добра база. Би трябвало с моето присъствие и с усилията на целия колектив да подобрим нещата. Аз съм юноша на Локомотив, израснал съм тук, свързват ме много неща. Това е един от четирите клуба, заедно с Левски, ЦСКА и Ботев, който е базата на българския футбол.
 
Трябва да направим така, че крачка по крачка Локомотив да настигне трите водещи отбора в България. С Дунав имаше доста хора и трябва да ги задържим на стадиона. Локомотив ме изгради като човек, като характер. Едно дете се изгражда от малко да бъде победител, да бъде отдаден на професията си. Имал съм и неприятни спомени в Локомотив. Бях треньор за един ден, но всичко е забравено, защото трябва да гледаме напред”, каза Георги Иванов, след което се върна към работата си в Левски.
 
“Бях в тежки времена в Левски. Тогава нямаше такива финанси. Ще прозвучи като самохвалство, но последните два пъти, когато Левски влезе в Европа, с Ясен Петров направихме добър отбор. Нямаше обаче тази финансова сигурност и трябваше да продадем добрите играчи. Към Левски има голям интерес. Научил съм много неща. Без значение е какъв договор имаш. Може да е за пет години, а да си тръгнеш след два дни. Две години бях в Левски спортен директор, а договорът ми бе за помощник треньор, за да изкарам про лиценз. Един човек сам си извоюва позициите”, допълни Гонзо,  след което се върна към Локомотив.
 
“С г-н Крушарски сме се разбрали. Смятам, че администрацията работи добре. Трябва да дадем едно спокойствие на треньора. ДЮШ, администрацията и отборът трябва да са едно цяло. Вече няма да има вътрешни конфликти в Локомотив. Няма да го позволя. Целта е не да участваме епизодично в евротурнирите. Трябва да обърнем внимание и на ДЮШ. Имаме 16 отбора, а тренираме на един терен. Общината трябва да помогне, а не да поставя безумни условия. Трябва да изградим четири терена. Локомотив е дал такива легенди. Като започнем от Христо Бонев, но да не ги изброявам всички.
 
Не е нормално три възрасти да тренират по едно и също време на един изкуствен терена. Така децата не искат да идват при нас, защото предпочитат базата на Ботев. 
 
Сега Локомотив е на гребена на вълната, но трябва да очакваме, че ще има и спадове, които няма да са приятни за хората. Трябва да мислим за бъдещето. Надявам се тази година най-малкото да влезем в шестицата, защото интересът ще е много по-голям да играеш с Левски, ЦСКА и Лудогорец”, поясни новият спортен директор на смърфовете, който разкри, че е очаквал отпадането от Страсбург.
 
“Много хора говореха как Локомотив ще отстрани Страсбург. Но на мен ми беше пределно ясно, че Локомотив няма да отстрани Страсбург. Всяка седмица те играят мачове на друго ниво, а в България играем 5-6 срещи на върха на възможностите си”, разясни Георги Иванов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки