Сензациите в пресата: Левски е най-доброто решение за Тауата, Десподов пристъпи към "Армията"

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Левски е най-доброто решение за Тауата, Десподов пристъпи към "Армията"

 "Меридиан мач": Десподов пристъпи към "Армията"

Кирил Десподов е отказал да премине под наем от Каляри във втородивизионния Кротоне, въпреки договорката между двата клуба, твърдят медиите в Сардиния. 

Шефовете на Каляри побеснели от този ход на футболист номер 1 на България за 2018 година. Сардинци имали пълна договорка с представителя на Серия "Б" за 12-месечен наем без опция за откупуване. Десподов обявил, че иска да играе в Серия "А" и желанието му е да остане и да изпълнява желанията на наставника Роландо Маран.

Предвид факта, че българина не влиза в близките планове на треньора, Каляри ще продължи да му търси отбор. Заради липсата на варианти в Серия "А", то на преден план отново изниква ЦСКА, след като от "Армията" вече са се свързали с Каляри и са преговаряли за опцията за отдаване под наем. 

 

"Тема спорт": В Германия: Българската карта е най-добра в ръката на Тауата

Талеб Тауата е много близо до преминаване в Левски, твърдят германските медии. Израелският национал не попада в плановете на треньорския щаб на Айнтрахт за този сезон. В момента съставът на франките е доста развит, като целта е бройката на играчите в него да бъде намалено до 33. 

Клубът от Бундеслигата е искал още през зимата да се раздели с Тауата, но не е успял да го стори. През миналата кампания левият бек има 6 мача за Айнтрахт - 3 за първенство и 3 в евротурнирите. А през този дори не тренира с първия отбор. 

"Наближава заминаването на Тауата. След три години в Айнтрахт, той е пред раздяла с клуба. Крайният защитник е на път към България. За да се стигне до договор, ще намали и заплатата си. Преминаването в Левски изглежда най-доброто решение в момента. Българската карта в ръцете му е най-добрата", пише sge4ever.com.

Изданието допълва, че Талеб е добър играч, но често е преследван от травми. Последната го е извадила от терена за 2 месеца. За 3 години той има 40 мача за Айнтрахт. 

"Тема спорт": Локо ГО започна преговори с Почански 

Втородивизионният Локомотив (Горна Оряховица) има принципна договорка с Ерик Почански отново да облече екипа на “железничарите”. Футболистът обаче все още изчаква оферта от някой елитен клуб и бави финализирането на преговорите. Иначе двете страни са се разбрали Почански да подпише договор до зимния прозорец и тогава отново да бъде свободен за предложения от efbet Лига.

 

27-годишният Почански е юноша на Чавдар (Етрополе). Има два сезона в Монтана, откъдето е привлечен в дублиращия тим на Лудогорец. През януари 2016 г. е взет от Ангел Червенков в горнооряховския Локомотив, който е в елита по онова време. За Локо изиграва 13 мача и отбелязва два гола. След изпадането преминава в Берое, а след това и в Етър, където иизгра 33 мача в последните два сезона. В момента отново е свободен агент.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки