Робърта: Надявам се да играя срещу ЦСКА, ще стане много здрав мач

"Започнах да свиквам с новите съотборници"

Робърта: Надявам се да играя срещу ЦСКА, ще стане много здрав мач

Националът на Кюрасао Найджъл Робърта няма спирка в изявите си със синята фланелка и бележи гол след гол. Сега се разписа в мрежата на Локомотив Пловдив и по този начин донесе трите точки на тима си. Това му донесе и наградата за Играч на мача и разкри рецептата за победата.

"Мисля, че се борихме до самия край, пресирахме съперника и стигнахме до гол. Радвам се, че, точно аз вкарах пред нашите фенове и съм щастлив. Трите точки са важни", сподели Робърта пред DIEMA SPORT и разкри каква е била причината за промяната в играта на тима.

"Не знам каква беше промяната на почивката. Преди почивката също имахме добри ситуации, но след почивката бяхме по-остри в атака и това ни помогна да се доберем до победата", заяви още нападателят и разкри дали се е аклиматизирал към отбора.

"Започнах да свиквам с новите съотборници, миналата седмица вкарах гол, помогнах и с асистенция. Но сега беше по-различно, защото вкарах пред нашите фенове. За всеки таран е важно да вкарва, но победата е по-важна", заяви Робърта и говори за конкуренцията с Дени Алар, когото полека-лека измества от състава.

"Не го виждам като чак такова състезание с Дени Алар. Конкуренцията е нещо хубаво, понякога ще вкарвам аз, друг път - той. Имаме нужда от всички, за да преследваме победите. Конкуренцията е нещо хубаво", сподели нападателят и накрая коментира предстоящия мач с ЦСКА следващия кръг.

"Знам много неща за мача с ЦСКА. Надявам се да играя в него, вярвам, че ще стане много здрав мач. Трябва да се опитаме да спечелим този мач и да се надяваме, че ще направим същото, както в битката днес", завърши Найджъл Робърта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки