Наполи излезе победител в голов екшън на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

Футболистите на Карло Анчелоти спечелиха с 4:3 визитата си на Фиорентина на старта на новия сезон

Наполи излезе победител в голов екшън на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

Наполи се наложи с 4:3 над Фиорентина в най-интригуващия двубой от първия кръг на Серия "А". Двата отбора сътвориха невероятно зрелище, но накрая радостта бе за гостите.

„Виолетовите" поведоха в 9-ата минута с попадение от дузпа на Пулгар. Положението беше доста спорно. Зиелински докосна топката с ръка, но в действието му нямаше умисъл. Реферът Давиде Маса се консултира с ВАР, след което посочи бялата точка, а Пулгар отбеляза първия си гол за тима от Флоренция.

В следващите минути Наполи се наставни в половината на домакините, а Пулгар можеше да се превърне от герой в антигерой след сбъркан пас назад, но Драговски внимаваше и изпревари Фабиан Руис. Фиорентина отговори с опасен удар с глава на Ненад Миленкович.

Развитието на мача изнерви гостите и в средата на полувремето те вече имаха три жълти картона. Калиду Кулибали пък не се възползва максимално от една ситуация, при която след центриране от корнер топката стигна до него. Сенегалецът стреля силно, но рикошет му попречи да изравни.

Ситуацията на терена се обърна само за няколко минути преди почивката. Дрис Мертенс вкара за 1:1 с красив фалцов удар, който се оказа неспасяем за Драгович. Белгиецът се измъкна от Бадел, а последвалият изстрел бе от най-висока класа. В 42-ата минута отново Мертенс надхитри домакините. Той падна доста артистично след интервенция на Миленкович, но контакт между двамата имаше и Давиде Маса даде дузпа. Реферът отказа да се консултира с ВАР, въпреки протестите на футболистите на Фиорентина. Инсиние пък не трепна срещу Драговски и Наполи поведе.

Феновете на домакините се надяваха още на старта на второто полувреме да видят в игра Рибери. Монтела обаче не бързаше. Фиорентина натисна веднага след почивката и изравни в 52-ата минута. Точен беше Миленкович с глава след центриране от корнер.

Скоро след гола звездата на "виолетовите" Киеза отправи диагонален удар, който обаче не затрудни Алекс Мерет. Пред другата врата Сотил сбърка и това доведе до бърза атака на неаполитанци, завършила с гол. Пасът беше на Инсиние, а Кайехон стреля много прецизно и прати топката точно до гредата - 3:2 за Наполи.

В 61-ата минута Монтела пусна в игра Кевин-Принс Боатенг, а Рибери започна да загрява. Ганаецът отправи хубав удар с първото си докосване до топката, но Мерет спаси. В 65-ата минута обаче стражът на Наполи беше безпомощен. Боатенг получи топката пред наказателното поле, шутира силно и с помощта на гредата я прати в мрежата.

"Артемио Франки" празнуваше, но защитата на Фиорентина отново загуби концентрация и наказанието не закъсня. В 68-ата минута перфектна триходова комбинация на Наполи завърши с центриране на Кайехон към Инсиние и той вкара с глава на празна врата.

Четвърт час преди края дойде моментът за дебюта на Рибери. Легендата на Байерн (Мюнхен) смени Сотил, който беше сред най-добрите в състава на "Ла Виола".

Фиорентина отчаяно търсеше изравняването, но действията на домакините бяха припрени и това улесняваше тези на Наполи. Въпреки това, в 87-ата минута капитанът на домакините Херман Песейя получи шанс да донесе точката на своите. Защитникът обаче не уцели добре топката и трите точки заминаха за Неапол.

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки