В Словения дразнят Лудогорец: Мирише на европейска есен за Марибор!

Ето какво пише местно издание

В Словения дразнят Лудогорец: Мирише на европейска есен за Марибор!

Медиите в Словения се уповават на историята и предричат, че местният Марибор ще успее да отстрани българския първенец Лудогорец в решителния сблъсък между двата тима от четвъртия квалификационен кръг на Лига Европа идния четвъртък.

Лудогорец не успя да пробие съпротивата на отбраната на словенците в първия двубой в Разград, независимо, че „орлите“ играха с човек повече на терена над 30 минути. Момчетата на Стойчо Стоев стреляха общо 24 пъти към вратата на стража на Марибор Кенан Пирич, но така и не съумяха да отбележат. Резултатът вдъхна сериозен оптимизъм в медиите преди решителния сблъсък.

„На Лютски врът (стадионът на Марибор) отново мирише на европейска есен. Марибор страда, Марибор аплодира многократно вратаря Кенан Пирич, Марибор благодари на гредата и на страничния рефер с вдигнатия флаг“, коментира местното издание siol.net.

„В края обаче Марибор не загуби, както се случва напоследък и сложи край на трите поредни загуби в евротурнирите. Тренорът Дарко Миланич също оцеля. А сега всички са вперили поглед в историята, която сочи, че след 0:0 като гост Марибор 5 пъти продължава напред и само веднъж отпада. Нещата са повече от оптимистични“, завършва словенското издание.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки