Победителите в "Купа София" бяха наградени от БФС

В тазгодишното издание на турнира участваха 48 отбора

Победителите в "Купа София" бяха наградени от БФС

Тази неделя националният стадион "Васил Левски" се превърна в арена на емоционалните финални мачове от "Купа София" лято 2019 и награждаването на младите футболисти, съобщиха от БФС.

Поредното издание на турнира се проведе в рамките на 5 дни и с участието на 48 отбора от 6 възрастови групи.

Под звуците на националния химн, футболистите набор 2007, 2008, 2099, 2010, 2011 и 2012 заедно развяха българския трибагреник преди началото на официалното награждаване. Церемонията бе открита от заместник изпълнителния директор на БФС Антон Попов и председателя на Зоналния съвет на БФС град София Валентин Чакъров.

"От името на Борислав Михайлов и БФС бих искал да благодаря на нашите партньори и съорганизатори от Столична обшина, Министерството на младежта и спорта и Национална спортна база. За нас е огромно удоволствие да видим толково много млади футболисти и треньори с желание за развитие. Със задовоство отбелязваме провеждането на все повече детски турнири, като "Купа София" е един от най-мащабните и се надяваме да бъде пример." Заяви Антон Попов преди да се обърне към децата с пожелания да бъдат здрави и да постигнат успехите на легендите ни от САЩ 94.

Зоналният съвет на БФС гр. София подсигури купи и медали за трите най-добри отбора във всяка възрастова група, както и екипи за тимовете и топки за отличилите се футболисти. БФС допълни индивидуалните награди за най-добрите вратар, защитник, голмайстор и играч на турнира в шестте възрасти с оригинални сакове и екипи на националния отбор. Организаторите на "Купа София" лято 2019 също бяха подготвили изненади за участниците, а Столична община подари книги на младитре надежди.

Класиране:

 
Набор 2007
1. ДЮФК "Национал"
2. ПФК "Локомотив" Пловдив
3. ФК "Царско село"

Набор 2008
1. ДЮФК "Национал"
2. ФК "Царско село"
3. ПФК "Септември" София

Набор 2009
1. ПФК "Левски" София
2. ФК "Царско село"
3. ПФК "Локомотив" Пловдив

Набор 2010
1. ПФК "Левски" София
2. ПФК "Локомотив" Пловдив
3. ФК "Нефтохимик" Бургас

Набор 2011
1. ПФК "Левски" София
2. ДЮФК "Национал"
3. ФК "Спартак" София

Набор 2012
1. "Олимпия футбол клуб"
2. ДЮФК "Национал"
3. ДФК "Шампион"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки