ПРЕСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Сити прегази Борнемут и диша във врата на Ливърпул (ВИДЕО)

Рекордьорът Силва, Стърлинг и Агуеро развинтиха "черешките"

ПРЕСЛЕДВАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА! Сити прегази Борнемут и диша във врата на Ливърпул (ВИДЕО)

Шампионът Манчестър Сити спечели с 3:1 гостуването си на Борнемут и отново се приближи на само две точки зад лидера Ливърпул. Серхио Агуеро вкара на два пъти, едно попадение добави Рахийм Стърлинг. За "черешките" се разписа Хари Уилсън.

 
За шампионите Давид Силва записа мач №400, а Родри Ернандес остана резерва. Габриел Жезус изобщо не попадна в групата заради контузия. 
 
Домакините отправиха точен удар още преди да изтекла и една минута. Кинг отне от Де Бройне, напредна и стреля, но Едерсон улови. Шест след това удар на Бернардо Силва мина встрани от вратата след рикошет в Аке. 
 
 
 
Тимът на Пеп Гуардиола поведе в 14-ата минута. Разписа се Серхио Агуеро след асистенция на Де Бройне. Малко след това Давид Силва стреля , но Рамсдейл изби. Атаките на "гражданите" следваха една след друга, а домакините получиха удар, след като Чарли Дениълс получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително.
 
В 39-ата минута Адам Смит пропусна да накаже грешка на Отаменди. Ударът му бе избит от вратаря. В 43-ата Сити вкара отново. Давид Силва подаде към нахлулия в наказателното поле Рахийм Стърлинг, който стреля покрай Рамсдейл. Това беше петият гол на английския национал от началото на сезона. 
 
В добавеното време на първата част обаче, дошлият под наем от Ливърпул Хари Уилсън, изпълни страхотно свободен удар и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата - 1:2. 
 
 
В началото на второто полувреме Рамсдейл спаси удар на Давид Силва, а след това изстрел на Стърлинг бе блокиран. Калъм Уилсън пък пропусна за Борнемут, след като се измъкна сам срещу Едерсон, но стреля в тялото му. 
 
В 60-ата минута гостите поискаха дузпа, след като Давид Силва бе настъпен в наказателното поле, но след консултация с ВАР съдията не посочи бялата точка. Много скоро след това обаче, шампионите вкараха отново. 
 
Силва навърза трима бранители в наказателното поле и остави топката за Агуеро, който покачи на 3:1 за Сити. Малко след това Родри стреля от въздуха, но ударът му бе блокиран. Еди Хау направи двойна смяна за домакините, но това не даде резултат и Ман Сити спокойно затвори двубоя.
 
Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки