Извънредно: Гришо без треньор на US Open?

Българинът загря за първия си мач с едночасов спаринг с Томаш Бердих

Извънредно: Гришо без треньор на US Open?
Григор Димитров се е разделил с Андре Агаси и Радек Щепанек. Тези слухове все no-усилено витаят из въздуха през изминалите 2-3 седмици.
 
Най-добрият ни тенисист остана без треньор за последния турнир, на който участва - Мастърса в Синсинати. Тогава камерите не показаха в неговия ъгъл да стои Радек Щепанек, още по-малко пък легендата Андре Агаси.
 
Вместо това в ложата на хасковлията влезе неговият физиотерапевт Кейси Кордиал. Смята се, че първата ни ракета е посочил изхода на бившия специалист на двойки Щепанек, докато партньорството му с Агаси е по-отворено с опции американецът да си избира на кои турнири да придружава българина и на кои не.
 
Оказва се обаче, че сега слуховете сочат, че Григор няма да бъде с нито един от двамата и на US Open.
 
Димитров трябва да стартира тази вечер участието си в последния за сезона турнир от Шлема. Той ще се изправи срещу Андреас Сепи в първия кръг и се нуждае от победа, за да започне да се изкачва обратно ранглистата на ATP с надеждата, че догодина няма да му се наложи да играе квалификации за Откритото първенство на Австралия през януари. Много вероятно е в неговия ъгъл за мача тази нощ да бъде отново само Кордиал.
 
Вчера Григор направи последна тренировка преди старта в Ню Йорк. В продължение на един час 28-годишният хасковлия води занимание с Томаш Бердих. Те играха на корт №11, където именно Димитров ще се изправи срещу Сепи. Ветеранът ще се опита да направи завръщане   в големия спорт, след като в последно време е измъчван от множество контузии и не е изключено това да сложи край на кариерата му.
 
Преди Бердих, Гришо тренира и с легендата при жените - носителката на 23 титли от Шлема и бивша негова половинка Серина Уилямс.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки