50 бона заплата иска Луческу

Лудогорец чака Лига Европа за назначението

50 бона заплата иска Луческу
50 хиляди евро на месец плос бонуси иска румънският футболен треньор Мирча Луческу, за да поеме Лудогорец, пише „България днес".
 
Собствениците на „орлите" Кирил и Георги Домусчиеви преговарят с именития румънец не само за парите, но и за екипа, с който той ще работи.
 
Интересът на шампионите ни към Луческу не е от вчера, като през 2017 г. той бе търсен да наследи Георги Дерменджиев. Тогава нещата не се получиха, защото Мирча бе селекционер на Турция и поиска точно три милиона евро годишна заплата. По това време той взимаше според турски медии 2,5 млн. евро годишна заплата.
 
Този път може и двете страни да си стиснат ръцете, но има и друго важно условие, а именно „зелените" да влязат в групите на Лига Европа, като отстранят в реванша Марибор (0:0 в Разград). Едва тогава ще се стигне до по-конкретни разговори, твърди източник в столицата на Делиормана.
 
В случай на класиране от УЕФА отново в касата на Лудогорец ще влязат сериозни постъпления, което би обезпечило финансовите претенции на 74-годишният румънски гуру.
 
Луческу направи голямо име не само като шесткратен шампион с екипа на Динамо (Букурещ), но и като треньор на тима. Също така в Италия, в Галатасарай и Бешикташ, Шахтьор, Зенит и селекцията на Турция за последно.
 
Изненадващо треньорът на шампионите Стойчо Стоев бе освободен след равенството 0:0 със „Славия", след като се върна в клуба през март месец. Помощниците му ще водят тима срещу Марибор утре.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки