Димитров повика трима "чужденци" в младежкия национален отбор

Тимът се събира на лагер на 31 август

Димитров повика трима "чужденци" в младежкия национален отбор
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров обяви група от 21 футболисти за първите два двубоя от квалификационна група 5 за Евро 2021.
 
България U21 стартира кампанията с гостуване на Естония в Талин на 5 септември и домакинство на Русия на стадион „Славия“ в София на 10 септември.
 
След съгласувано решение на треньорските щабове на мъжкия и младежкия национален тим, всички младежки национали са на разположение на Александър Димитров за предстоящите важни битки от европейските квалификации.
 
Футболистите, които попадат в полезрението на Красимир Балъков, но имат възможност да играят и за селекцията до 21 години, ще са част от състава на Димитров за решителните квалификационни двубои за Евро 2021, за да получат максимален шанс за изява и развитие, както и да помогнат за възможно най-добро представяне на младите „лъвове“.
 
Младежкият национален отбор се събира на лагер на 31 август, събота. Тимът ще отлети за Талин на 3 септември, вторник, в 10:00 ч.
 
В списъка попаднаха трима футболисти, състезаващи се зад граница - Кун Теменужков (Лийдс, Англия), Петко Христов (Бисцелие, Италия) и Алекс Петков (ФК Клайд, Шотландия).
 
Останалите 18 играчи са от българското първенство, като сред тях са и трима от Вториа лига - вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов, Тонислав Йорданов от Литекс и Стефан Гаврилов от Септември. Окончателната група от 20 футболисти ще бъде определена преди заминаването на Естония.
 
Ето и съставът на България U21 за двубоите с Естония и Русия:
 
Даниел Наумов (ЦСКА 1948), Иван Дюлгеров (Черно море), Петко Христов (Бисцелие, Италия), Алекс Петков (ФК Клайд, Шотландия), Валентин Антов (ЦСКА-София), Иван Турицов (ЦСКА-София), Виктор Попов (Черно море), Митко Митков (ЦСКА-София), Кристиан Добрев (Ботев Пд), Лъчезар Котев (Витоша Бистрица), Илия Юруков (Левски), Светослав Ковачев (Етър), Мартин Минчев (Черно море), Стефан Гаврилов (Септември Сф), Доминик Янков (Ботев Враца), Ивайло Найденов (Левски), Кун Теменужков (Лийдс, Англия), Станислав Иванов (Левски), Калоян Кръстев (Славия), Тонислав Йорданов (Литекс), Здравко Димитров (Левски).

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки