Един мач дели Лудогорец от групите в Лига Европа

Ще успеят ли разградчани да постигнат целта без Стойчо Стоев?

Един мач дели Лудогорец от групите в Лига Европа

 Отборът на Лудогорец излиза тази вечер в изключително важен мач, който може да предопредели остатъка от сезона за шампионите. "Орлите" гостуват на словенския Марибор на стадион "Лютский Върт" във втория по големина словенски град.

Първият мач в Разград завърши без голове 0:0 въпреки тоталното превъзходство на българите. Победителят от битката в двете срещи ще се озове в груповата фаза на втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа. Стадионът на домакините е истинска крепост за Марибор в надпреварата, като "виолетовите" не са допускали гол на него от цели 54 месеца.

Лудогорец влиза в решителния мач с пресни рокади в треньорския щаб. Доскорощният наставник Стойчо Стоев бе освободен след двубоя със Славия от efbet Лига, завършил 0:0. На негово място, докато се намери нов постоянен треньор застава досегашният му помощник Станислав Генчев. В досегашната история на "орлите" още два пъти собствениците са взимали решение да освободят треньор между първи мач и реванш от квалификационна фаза на евротурнирите. И двата пъти решението им се оказа печелившо и разградчани се оказаха крайни победители в битките. През 2013 година Ивайло Петев бе начело в първия мач срещу Слован (Братислава) - загуба с 1:2, а на реванша начело на тима вече бе Стойчо Стоев, с когото словаците бяха победени с 3:0.

На следващия сезон пък Стоев бе освободен между мачовете с Партизан след 0:0 в първия двубой. На негово място застана помощникът му Георги Дерменджиев и "гробарите" бяха остранени след 2:2 в Белград. Сега ситуацията е идентична и Стоев бе освободен при същия резултат в първия двубой и наследен от асистента си. 

Станислав Генчев няма кадрови проблеми с изключение на един. Джоди Лукоки не пътува с отбора за Словения. За момента няма официална информация каква е причината, но се спекулира за негова евентуална продажба. Новият наставник призна, че едва ли ще прави тактически промени в сравнение с това, което отборът се е подготвял под ръководството на Стоев, така че можем да очакваме Генчев да заложи на схема 4-2-3-1. На вратата почти сигурно ще застане Пламен Илиев, а пред него вероятно ще бъдат Антон Недялков, Георги Терзиев, Козмин Моци и Сисиньо. В халфовата линия Стефан Баджи и Светослав Дяков, като голямата въпросителна ще е кой ще бъде на плеймейкърската позиция малко по-напред. Вариантите са все по-силно представящият се Дан Битон или реабилитираният Марселиньо, който се завърна и в националния отбор. По крилата би трябвало да действат Вандерсон и Жоржиньо, а атаката да бъде водена от Клаудиу Кешерю.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки