Хубчев подготвя защитна тактика

Сините планират няколко изненади за дербито

Хубчев подготвя защитна тактика
Треньорът на Левски Петър Хубчев разработва доста варианти за предстоящия двубой с ЦСКА. Вечното дерби е в неделя, 1 септември, от 17:45 часа на националния стадион.
 
В началото на кампанията наставникът на сините винаги намираше начин да изненада. Той не само въртеше състава, но и променяше тактическата постройка. Такова нещо може да се очаква и за предстоящия сблъсък, който е изключително важен за сините.
 
До момента под ръководството на Хубчев те винаги са действали нападателно и са се стремили да правят играта. Това обаче може да не е така срещу ЦСКА, който е воден от Люпко Петрович.
 
Очаква се Хубчев да избере пo-дефанзивна тактика. Такава, каквато му донесе успех при гостуването на Ружомберок в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Тогава той разчиташе в предни позиции на бързината на Паулиньо и Станислав Иванов, които да избягат на противниковата отбрана.
 
Подобен подход в неделя няма да е никак изненадващ. Още повече че ЦСКА има големи проблеми срещу отбори, които са добре подредени в собствената си половина - предишния кръг се издъни при гостуването на Дунав в Русе.
 
Още след победата над Локомотив Пловдив с 1:0 на „Герена" Петър Хубчев заяви, че иска в двубоя с ЦСКА да види стриктно изпълнение на задачите и раздаване докрай. 
 
"Ще бъда най-щастлив, ако победим с характер", каза тогава наставникът. Остава думите му да бъдат претворени на терена.
 
Левски влиза в кръга като лидер в класирането и със сигурност ще иска да запази първото си място.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки