Сензациите в пресата: Предложиха 100 треньори на Лудогорец, преговарят само с един

ЦСКА с голяма инвестиция за футболистите, Крис Добрев на финални преговори с Порто

Сензациите в пресата: Предложиха 100 треньори на Лудогорец, преговарят само с един
Най-интересните теми от българската преса днес, 30 август"
 
„Меридиан мач”: Предложиха 100 треньори на Лудогорец, преговарят само с един
 
Истинска треньорска лудост се разрази в Разград след уволнението на Стойчо Стоев. Около 100 треньори са били предложени на Лудогорец, откакто постът беше овакантен. Едни са били лансирани от мениджъри, а други собственоръчно са изпратили своето CV. Сред предложените има сериозни имена както български, така и чужди. Сред родните треньори вече се завъртяха имената на Димитър Димитров-Херо, Алексансдър Томаш, Николай Киров, Илиан Илиев и други. Румънските медии пък пратиха в Разград легендарния Мирча Луческу. Истината е, че в Лудогорец искат по-млад наставник, който да успее да развие и изгради новия отбор, какъвто се планира да се направи. За момента бяха привлечени 5 нови играчи - Битон, Чибота, Жоржиньо, Икоко и Баджи, а зимата ще има още.
От клуба дори вече са водили преговори с треньор от чужбина, който е работил дълги години в един тим и дори в момента го води. Става дума за отбор, срещу който Лудогорец е играл в Европа. Какъв обаче ще е резултатът от въпросните разговори, тепърва ще разберем.
 
„Тема спорт”: ЦСКА с голяма инвестиция за футболистите
 
ЦСКА е направил сериозна инвестиция, за да създаде по-добри условия за футболистите. Клубът е закупил последно поколение криокамера, която вече се използва. Тя спомага за по-бързото възстановяване на състезателите след мачове и по-тежки тренировки. Отделно на разположение на тима са и четирима физиотерапевти, а клубът е сключил договор и с една от водещите столични болници. 
Екстрите за играчите са изцяло в базата в Панчарево. Тимът обаче още не може да провежда там лагери преди двубоите, тъй като не разполага с ресторант, в който играчите да се хранят. На този етап няма и как да се построи такъв в Панчарево. В бъдеще плановете на клуба са преди домакинските двубои играчите да нощуват в бунгалата там. Това би могло да се случи най-рано през пролетта.
 
 
„Тема спорт”: Крис Добрев на финални преговори с Порто
 
Младият талант на Ботев Пд Кристиан Добрев е на крачка от трансфер в Порто. Крилото замина вчера за Португалия, за да уточни личните си условия с гранда. Двата клуба вече са постигнали съгласие за преотстъпването на Добрев до края на сезона. Ако нещо не пропадне в последния момент, той ще играе за дубъла на Порто, който се състезава във втора дивизия. В същата лига е и бившият голмайстор на канарчетата Стивън Петков, който изпадна от елита с Фейрензе. През този сезон в първите 3 кръга нападателят е играл само 9 минути при загуба от Кова Пиедаде (1:2) на 18 август.
18-годишният Добрев удължи договора си с Ботев, преди да замине за Португалия. Той парафира контракт до 2022-а. Младокът е впечатлил Порто с изявите си през този и миналия сезон. Той понатрупа участия в мъжкия футбол, като вече има 40 мача и 2 гола в елита. През този сезон е играл 6 пъти, бил е титуляр веднъж и е записал 211 минути. Добрев е използван по левия фланг на атаката и бележи солиден прогрес. Понрави се с острите си игри и логично заслужи доверие от Желко Петрович.
Сега обаче Добрев получава отличен шанс да се обиграе допълнително в един от популярните западноевропейски клубове. В своя дубъл Порто използва почти изцяло играчи на възраст между 17 и 21 г. Крис далеч няма да е единственият чужденец, като там се подвизават състезатели от Южна Америка и Африка. Добрев пък получи онзи ден повиквателна за младежкия национален отбор. Той ще има сериозна конкуренция за стартово място в лицето на Мартин Минчев от Черно море. За десния фланг пък ще се борят Светослав Ковачев и Станислав Иванов.
От Ботев съобщиха пред "Тема спорт", че развитие около преотстъпването на Добрев се очаква днес. "Крис е в Португалия, но има още някои детайли за уточняване", заявиха от клуба вчера около 19:00 часа. Добрев би се превърнал в третия българин в Порто след Емил Костадинов, който оставя значима следа в гранда със 168 мача и 60 гола във всички турнири, и Петър Михтарски с 12 мача и 5 гола.

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки