Сензациите в пресата: Левски с интерес към Камен Хаджиев

ЦСКА чака отговор от Жеферсон за новия контракт, Славия с лагер в Сандански

Сензациите в пресата: Левски с интерес към Камен Хаджиев

Най-интересните теми в българската преса днес, 1 септември:

 

„Тема спорт”: Левски с интерес към Камен Хаджиев

 

Левски проявява интерес към Камен Хаджиев, пише "Тема спорт". Той е сред набелязаните защитници за евентуално привличане. Треньорът Петър Хубчев държи отбраната да бъде подсилена до края на трансферния прозорец. Пазарът у нас затваря на 5 срещу 6 септември. 27-годишният Хаджиев е собственост на унгарския елитен Академия Пушкаш. Той бе привлечен от маджарите в началото на годината от Берое, като за него бе платена трансферна сума. През пролетта участва в 15 шампионатни двубоя. До снощи имаше 5 мача за първенство този сезон. За да го привлече в редиците си, Левски ще трябва да откупи правата му, а според запознати цената на Хаджиев е над 350 хиляди евро. Той отговаря точно на профила на играча, който Петър Хубчев иска - човек, способен да играе както в сърцето на ариергарда, така и като ляв бек, за да бъде алтернатива на Иван Горанов.

В последните дни се появиха доста информации, свързващи сините с различни играчи. От „Герена" имаха интерес към 27-годишния израелски национал Талеб Taуата, който разтрогна с Айнтрахт Франкфурт. Той обаче е отхвърлил офертата им и е много вероятно да облече екипа на Лудогорец. В полезрението на Левски е и 28-годишният латвиец Виталис Максименко, който е собственост на Олимпия Любляна. Играчът е обвързан със словенците до края на сезона. Той бе искан от сините през зимата, докато те бяха водени от Славиша Стоянович, който сега е селекционер на Максименко в националния тим на Латвия.

През лятото на 2013-а Камен Хаджиев бе на проби в ЦСКА, когато за кратко начело на тима бе Христо Стоичков. Той взе участие в няколко контроли и беше използван именно като ляв бек. Впоследствие Хаджиев бе налаган в следващите си тимове в центъра на защитата и се утвърди именно на тази позиция. У нас той е играл за Пирин Гоце Делчев, Миньор Перник, Локо София и Берое, като най-силните си мачове направи с екипа на заралии. В чужбина е носил екипите на немския ниско-разреден Олденбург, както и на холандския фортуна Ситард. Хаджиев беше викан от треньора на Левски Петър Хубчев в националния отбор през 2018-а и 2019-а. Бранителят не записа участие, но беше в групата за 6 двубоя.

 

„Тема спорт”: ЦСКА чака отговор от Жеферсон за новия контракт

 

ЦСКА вече е предложил конкретни условия на Жеферсон за нов договор. Както "Тема Спорт" вече писа, армейците искат да удължат контракта на бразилеца, който изтича в края на този сезон. Офертата на червените е за договор до 2022 г. От тук топка та е в полето на Жеферсон, който трябва да да де отговор. Самият бразилец в предварителни разговори е изразил желание да парафира нов контракт. Той беше привлечен в началото на 2018-а за заместник на продадения Антон Недялков. Макар и да не блести с изявите си, Жеферсон се ползва с голямо доверие от щаба и ръководството, които искат да го задържат дългосрочно. 

Договорът на Рубен Пинто също изтича след края на настоящия сезон. На този етап обаче не е ясно как ще се процедира с португалеца, който е в немилост и не попада в групата. В ЦСКА няма други състезатели, чиито контракти приключват през лятото на 2020 година. Припомняме, че точно преди година червените подновиха договорите на половин дузина играчи.

 

„Тема спорт”: Славия с лагер в Сандански, вдига Дарко Тасевски

 

Славия ще проведе лагер в паузата на първенството. През идващата седмица белите ще заминат за Сандански, където ще се готвят седмица. В състава им има много контузени футболисти. Различни травми лекуват Андреа Христов, Попадийн, Томбак, Карабельов, Тасевски, Ради Кирилов и Мицански. Те отсъстват вече повече от месец. Очаква се за подновяването на първенството да бъде вдигнат македонският офанзивен халф Дарко Тасевски. 

В следващия кръг столичани играят с Дунав. Мачът в Русе е на 15 септември, неделя, от 17:45 часа. Халфът на белите Владислав Узунов пък заяви, че ще се бори да си върне титулярното място. Той влезе като резерва срещу Арда. За малкото време, в което бе на терена, Узунов успя да вкара и да удари греда. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки