Наиро Кинтана поведе във Вуелтата

Словенецът Тадей Погачар спечели деветия етап

Наиро Кинтана поведе във Вуелтата

Младият словенец Тадей Погачар спечели деветия етап от Обиколката на Испания, а колумбиецът Наиро Кинтана, който завърши втори, облече червеното трико на лидер в генералното класиране.

 
Погачар се справи най-добре с много тежките атмосферни условия и проливния дъжд по изкачването на последната височина от днешния 94-километров етап от Андора ла Вела до Корталс дЕнкан. Той пресече финалната линия с време от 2 часа, 58 минути и 9 секунди и остави на 23 секунди зад себе си Кинтана. Трети на 48 секунди зад Погачар завърши друг словенец - Примож Роглич, чиято мощна атака в края му позволи да запази минимална дистанция от Кинтана в общото класиране.
 
Лидерът преди днешния етап - французинът Никола Еде, завърши с основната група на повече от 6 минути изоставане от Погачар и така сдаде лидерската позиция на Кинтана. Колумбиецът приключва първата седмица във Вуелтата с аванс от 6 секунди пред Роглич и 17 пред колумбиеца Мигел Анхел Лопес, който имаше проблеми на последната височина и това не му позволи да атакува отново "червената фланелка". В понеделник е първият почивен ден в състезанието, а във вторник предстои етап по часовник от Журансон до Пау.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки