ОБЗОР: Възроденият Бейл спаси Реал срещу Виляреал (РЕЗУЛТАТИ)

Уелсецеът с два гола, за да запази мадридчани без загуба през сезона

ОБЗОР: Възроденият Бейл спаси Реал срещу Виляреал (РЕЗУЛТАТИ)

Реал (Мадрид) се спаси от загуба на два пъти при гостуването си на Виляреал от 3-ия кръг в испанската Ла Лига. В Герой за гостите се превърна възродения от Зинедин Зидан Гарет Бейл, като уелсецът заби и двата гола за мадридчани. 

Крилото беше с единия крак извън отбора през лятото, като дори френският наставник на Реал на няколко пъти каза, че няма да разчита на него, но ето, че Бейл се превръща отново в основна част от състава на "белия балет".

Двубоят на "Естадио де ла Серамика" започна с агресивна игра на "белите", но не стигнаха до опасен удар.

Домакините първи удариха след много голяма грешка на Серхио Рамос в 12-ата минута. Рафаел Варан покри засадата, защитата на мадридчани не беше готова, Тибо Куртоа не се справи с удара на Екамби и Жерард Морено беше точен. Първоначално голът не беше зачетен заради засада, но след консултация с ВАР попадението беше валидирано - 1:0.

В 32-рата минута вратарят на "подводницата" Андрес Фернандес "увисна" явно и позволи на Каземиро да стреля с глава пред празната врата. Бразилецът обаче не успя да се ориентира и прати кълбото покрай гредата в аут.
 
В 35-ата защитата на Виляреал отново се пропука с няколко подавания. Лукас Васкес получи чудесен шанс за попадение от по-малък ъгъл, но шутира силно встрани от гредата.

Натискът на "лос меренгес" донесе резултат в последните секунди на добавеното време на първата част. Даниел Карвахал и Йович разиграха прекрасно - сръбският стрелец подаде технично към десния бек, който центрира за непокрития Гарет Бейл. Уелсецът само насочи в мрежата - 1:1.

След почивката "жълите" продължиха да играят много разкъсано.  В 60-ата Бензема се ориентира най-добре в наказателното поле и отклони в мрежата, но при вдигнат флаг за засада. След кратка консултация реферът потвърди решението - засада.

Тимът на Зидан играеше подчертано в половината на съперника и безкрайно рядко топката стигаше до Куртоа. В средата на втората част Лука Модрич замени Йович. Когато най-логичното беше да падне гол във вратата на домакините, се случи точно обратното. При едно от много редките си минавания на центъра Виляреал наказа столичния тим. Жерард Морено изстреля много силно топката, Куртоа някак спаси с крак. Последва центриране на Хавиер Онтиверос отляво към непокрития Мой Гомес, а той не пропусна от непосредствена близост - 2:1.

"Белия балет" обаче отново успя да се съвземе и в 86-та минута отново Гарет Бейл беше точен за мадридчани, с което успя да спаси равенството за тях. В самия край обаче крилото си изпроси два жълти картона между втората и четвъртата минута от продължението и остави отбора си да завърши мача с 10 души.

Така Реал записа второ поредно равенство, a Гарет Бейл записа първите си голове в шампионата през този сезон. Мадридчани са с пет точки на петото място, а Виляреал е на 16-то място само с две. 

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ СРЕЩИ ВИЖТЕ ТУК

Всички резултати от испанската Ла Лига днес:

Валенсия - Майорка 2:0

Атлетико М - Ейбар 3:2 

Еспаньол - Гранада 0:3

Виляреал - Реал М 2:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки