Гришо: Върнах се, единственият път е напред

Вече мисля за Роджър, надявам се да сътворим страхотна битка, допълни хасковлията

Гришо: Върнах се, единственият път е напред
Григор Димитров заяви след победата със 7:5, 6:3, 6:4 срещу австралиеца Алекс де Минор на 1/8-финалите на US Open, че е щастлив, че вече не чувства болки в рамото, което доста време го притесняваше.
 
Хасковлията за първи път в кариерата си достига до фазата на последните 8 в Ню Йорк, а следващият му съперник е носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер. Срещу 38-годишния швейцарец Димитров все още няма победа от 7 мача.
 
“Не мога да кажа много повече от това, че съм доволен, че отново съм на корта. Играя без болка и се чувствам наистина добре. Навъртях доста мили, тренирах много здраво. Просто успях да неутрализирам всичко, което беше изпратено към мен. Играх точно във важните моменти. Това беше, честно казано”, сподели след края на срещата Григор. 
 
„Невероятно е да си на ¼-финал. Абсолютно невероятно. Искам да кажа, че този път не приемам нищо за даденост, особено на този турнир. Да, мисля, че всичко се подрежда. Работих за това през последните седмици. Тенисът е такъв. Просто никога не знаеш кога късметът ти ще се усмихне. Трябва да се възползвате от вашата възможност.
 
 
Днес отново беше един от онези дни, в които наистина трябваше да продължа напред. Няма такова нещо като стар и нов Григор. Единственият път е напред. Като цяло се чувствам различен човек, различен играч. Искам да кажа, че няма смисъл да седя тук и да говоря за последните шест, седем месеца и да се самосъжалявам. Това е, което се случва. Сблъсках се с неблагополучието, изправих се и се върнах обратно на корта. Винаги е страхотно усещане.
 
Върнах се. Наслаждавам се на това чувство, свободен съм. Отново бях истински щастлив, че успях да изиграя просто един много добър мач. Движех се добре, връщах добре, всичко беше супер. Преди всичко психически бях много стабилен. Мисля, че това са нещата, които наистина са ми важни в момента. Ето защо не искам да сравнявам стария и новия Григор. Просто гледаме напред”, заяви хасковлията.
 
 
Той бе категоричен, че продължава работата си със своите треньори Андре Агаси и Радек Щепанек, въпреки че двамата не са с него в Ню Йорк. Те обаче поддържат връзка по телефона и говорят всеки ден за всеки мач.
 
Що се отнася до предстоящия мач с Роджър Федерер, Григор сподели:
 
“Вече мисля за него. Това е първият ми 1/4-финал на US Open и ще извлека най-доброто от този мач. Точно за тези мачове тренирам. Като се има предвид статистиката между мен и Роджър, как сме играли през изминалите години, нищо не е в моя полза. Но това е реалността. Едно от най-важните неща е да не гледам твърде далеч напред.
 
 
Наслаждавам се на момента, на секундата, оценявам ситуацията и продължавам напред. Дано след няколко дни отново да седя тук и да давам интервю. С Роджър се познаваме доста добре. Често тренираме заедно, както и през последните седмици. Надяваме се да направим страхотен мач, да има битка и да покажем най-добрия си тенис”, завърши Димитров.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки