Красен Кралев награди Ангел Кодинов за сребърния медал от Световното

Състезателят сподели пред спортния министър, че голямата му цел е спечелването на олимпийска квота

Красен Кралев награди Ангел Кодинов за сребърния медал от Световното

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Ангел Кодинов за сребърния му медал на 500 м едноместно кану от Световното първенство в Сегед, Унгария. 

 

21-годишният български състезател остана на по-малко от секунда от първото място в дисциплината. През 2019 година Кодинов спечели и два бронзови медала от Световното първенство до 23 години. 

 

Красен Кралев поздрави световния вицешампион за големите постижения и му пожела още бъдещи успехи. Двамата обсъдиха плана за подготовка на кануиста в олимпийската година, като министър Кралев пое ангажимент тя ще бъде напълно обезпечена от ММС. 

 

Ангел Кодинов сподели пред спортния министър, че голямата му цел е спечелването на олимпийска квота за игрите в Токио. Състезателят ще има възможност да направи това по време на два квалификационни турнира през месец май следващата година в Германия и Чехия. На игрите в Рио де Жанейро през 2016 година Кодинов беше най-младият участник в българската делегация. 

 

През октомври световният вицешампион ще участва на Световното първенство по маратон в Китай, което ще помогне за подобряването на издръжливостта на състезателя. 

 

Кралев връчи почетен плакет и на бащата на Ангел Николай Кодинов, който отговаря за подготовката на кануиста. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки