Способен ли е Гришо на чудо тази нощ на US Open?

Хасковлията ще пробва да вземе първа победа срещу Федерер

Способен ли е Гришо на чудо тази нощ на US Open?
Феновете на тениса в България могат да си отдъхнат. Григор Димитров отново е на голямата сцена и отново играе на високо ниво.
 
В Ню Йорк, точно когато малцина са очаквали, 28-годишният българин се развихри. Постигна нещо, което не съумя да направи дори в най-добрите си години, класирайки се за 1/4-финалите на US Open.
 
Днес? Е, чудеса се случват, това безспорно е така. На всички е ясно, че дори в най-добрите си дни Григор се нуждае от мъничко помощ „отгоре", за да победи Роджър Федерер. Така и не съумя да го направи в изминалите 7 двубоя с Маестрото. Но 20-кратният шампион от Шлема вече е на 38 години. Разбира се, играе все така добре, но и през този сезон се видя, че не е непобедим.
 
Предвид Фортуна, която целуна Димитров по челото миналата седмица, когато Борна Чорич се отказа от мача си с него заради контузия, дали пък няма да видим още малко магия от ракетата на хасковлията?! Той вече взе максимума, че и отгоре в Ню Йорк.
 
Това означава само едно - освободена игра, без никакви задръжки и кризисни моменти. ФедЕкс е този, който има какво да губи. Швейцарецът няма да има още много възможности да прибави трофеи от Шлема до края на кариерата си. И за него този мач е в графата задължителни, докато за Григор е от онези, в които може да си позволи да се забавлява.
 
Така, както го направи в неделя вечерта и след двубоя с Де Минор в студиото на "Евроспорт" в компанията на две легенди от ранга на Джон Макенроу и Матс Виландер. Пред тях българинът заяви, че Андре Агаси е бил един от хората, които са му помогнали най-много за излизането от кризата. 
 
Осмият сблъсък между Димитров и Федерер е гвоздеят в програмата на централния корт в Ню Йорк - “Артър Аш”. Началото на битка между двамата ще е около 03:30 часа българско време тази нощ (вторник срещу сряда), като преди него вечерната сесия в 02:00 часа открива Серина Уилямс срещу Цян Ван.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки