Сензациите в пресата: Люпко пъди Занев и Тиаго

Ботев преговаря със заместник на Добрев, Крушарски и Акрапович отричат за трансфер на треньора

Сензациите в пресата: Люпко пъди Занев и Тиаго

Най-интересните теми от българската преса днес, 3 септември:

 

„България днес”: Люпко пъди Занев и Тиаго

 

Люпко Петрович развърта метлата на „Армията”. Новите грешници за треньора на ЦСКА са капитанът Петър Занев и португалецът Тиаго. Двамата играха трагично в дербито с Левски и бяха заменени още на полувремето. В тяхно отсъствие „червените" успяха да изравнят резултата от 0:2 до 2:2. Оттук нататък Занев и Тиаго ще са със статут замразени и едва ли скоро ще се появят на терена с червената фланелка. Мнителният Люпко дори подозира двамата в бойкот срещу него. Капитанът и португалецът са в приятелски отношения с отстранените Николай Бодуров и Рубен Пинто. Освен това те се водят хора на главния мениджър Стойчо Стоилов, с когото Люпко Петрович трудно комуникира. Тиаго лази по нервите на фенове и треньори от началото на сезона, като заради негови грешки ЦСКА изпусна победите срещу Етър и Дунав.

Така бунтарите на „Армията" вече стават четирима. По всичко изглежда, че те ще чакат смяна на треньора, за да бъдат евентуално реабилитирани. Петрович бе само на няколко минути от почти сигурно напускане на ЦСКА. На полувремето феновете на „червените" освиркаха сърбина, а при загуба се очакваше той да подаде оставка.

„В следващите мачове ще играят тези, които са най-добри - каза Люпко след дербито. - Когато губиш с 0:2, е ясно, че треньорът е виновен. Не оправдавам играчите за първото полувреме. Публиката има право да критикува. Няма проблем да се махна и утре. Не се страхувам от това. За мен не е проблем. Добър отбор сме, но ни липсват други неща..."

Треньорът ще трябва да избере и нов капитан при очакваното изолиране на Занев. През второто полувреме срещу Левски лентата носеше Раул Албентоса, който пристигна в отбора само преди няколко седмици. Именно испанецът се превърна в герой за ЦСКА срещу Левски с изравнителния си гол две минути преди края. Албентоса за кратко време показа лидерски качества и няма да е изненада, ако капитанската лента бъде поверена на него.

 

„Тема спорт”: Ботев преговаря със заместник на Добрев

 

Ботев Пд ще се опита да привлече заместник на преотстъпения флангови нападател Крис Добрев. Канарчетата са имали предвид 3 опции, като вече водят преговори с един от харесаните играчи. От спортното ръководство на клуба заявиха, че селекцията не бива да се счита за приключена и в близките дни може да има нов. От летните попълнения най-добро впечатление дотук прави офанзивният халф Марко Перван, който се адаптира бързо и вече вкара 3 гола - при 2:2 с Етър и двете попадения за 2:1 над Витоша. Проблемен обаче се оказа постът на върха на атаката. Взетият през лятото Тайлон беше освободен, а Ботев отново се опря на стария си познайник Фернандо Виана.

Крис Добрев беше преотстъпен на юношите на Порто до 19 г. до края на сезона. От Ботев заявиха, че това е станало по настояване на играча и неговия агент Милен Георгиев. Крилото парафира нов контракт с канарчетата, но условието му е било да има клауза за преотстъпването му в Порто.

 

„Тема спорт”: Крушарски и Акрапович отричат за трансфер на треньора

 

Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович беше "назначен" вчера от македонски медии за наставник на местния Шкендия Тетово. Босненският специалист, както и собственикът на Локо Христо Крушарски обаче отрекоха категорично, че ще се стигне до раздяла. 

"Акрапович наскоро ви даде подробна информация какво смята да прави. Той е мъж и го каза мъжки. Мен клюките не ме интересуват. Нека да дишаме спокойно и да си гледаме работата. Акрапович ще продължи да си гледа работата в Локомотив. За 4 години се наслушах на псевдоновини. Аз се връщам скоро в България, той остава и продължаваме да се прегръщаме. Бруно остава при нас, разбрали сме се и не допускам, че може да направи друго. Той има мисия в Локомотив", отсече Крушарски.

Самият Акрапович пък заяви: "Няма нищо вярно за Шкендия. Крушарски като се върне от Аржентина, ще седнем и ще се разберем окончателно за новия договор. Някъде на 8 или 9 септември ще е тук, като остава само някои последни детайли да уточним", каза Акрапович.

Босненският треньор има договор с Локо до края на годината, но вече обяви пред медиите, че ще парафира нов. Той застана на кормилото на смърфовете на 31 октомври 2017 г. В началото Акрапович беше доста критикуван, но постепенно тимът започна да постига успехи, включително Купата на България през тази година. В момента пък Локо се движи 3-ти в първенството.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки