Клоп: Фирмино е много важен за Ливърпул

Вкарваме в резултат на съвършен футбол, радва се мениджърът

Клоп: Фирмино е много важен за Ливърпул
Юрген Клоп отличи Роберто Фирмино като изключително важен футболист за Ливърпул, след като нападателят стана първият бразилец в историята на Висшата лига с 50 гола.
 
Той се разписа при 3:0 срещу Бърнли, но мениджърът и феновете на Ливърпул обожават и други негови качества - техниката, пресата, пасовете и не на последно място - постоянството и физиката.
 
"Надявам се да си остане така и той рядко да пропуска мачове. На няколко пъти отсъстваше и това не беше приятно, но Боби, какво да ви кажа за него, което още не знаете? Той е изключително важен футболист за нас. Радва се да играе при нас и обожава колектива в отбора. Това му помага, разбира се.
 
Помагат му и качествата на останалите. Когато има толкова много скорост около теб, ти може да си позволиш да играеш повече между линиите, да се позиционираш по-добре и да бележиш. Той е много важен футболист за нас", заяви Клоп в интервю за сайта на клуба.
 
Роберто Фирмино вкара гол с шут извън наказателното поле при победата срещу Бърнли и Клоп смята, че това е бил най-добрият мач на неговия отбор срещу този съперник. 
 
"Това бе най-добрият ни мач срещу Бърнли. Мисля, че първия ми срещу тях го загубихме с 0:2. Тогава определено не бях подготвен за този тип футбол и този стил. В събота видях нещо, което до момента не бях виждал в Англия, а именно битката за втора топка от наша страна. Реагирахме изключително добре на дългите топки на Поуп, а това по принцип са ситуации 50 на 50, в които влияе и късметът.
 
Те имат ясен план на игра. Пас назад и после дълго подаване зад защитата с едно докосване. Това е изключително трудно за противодействие, но нашата дефанзивна линия бе внимателна и заради това техните нападатели често изпадаха в засада. Справихме се много добре.
 
Вкарахме в правилните моменти, но на терена не изглеждаше толкова лесно, колкото е изглеждало след двубоя. Те бяха постоянно в мача, а ние имахме и късмет при първия гол. Вторият и третият бяха резултат от съвършен футбол", добави Клоп.

 

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки