Георги Братоев: Хебър е предизвикателството, от което имах нужда

"Тази година първенството е далеч по-силно от миналата"

Георги Братоев: Хебър е предизвикателството, от което имах нужда

Носителят на Купата на България и вицешампион в Суперлигата Хебър (Пазарджик) продължава подготовката си за новия сезон с лагер в Тетевен. Волейболистите на Атанас Петров усилено тренират, като залагат на физическата подготовка и тренировките в зала. Едно от новите попълнения на пазарджишкия тим - националът Георги Братоев, говори в специално интервю пред BGvolleyball.com за трансфера в Хебър, националния отбор и още нещо... 

 
- Как си? Как се чувстваш година след операцията на глезена, която претърпя в Португалия? 
 
- Чувствам се сравнително добре физически. Като всяко едно начало, и това с новия отбор, е интересно. Бих казал, че съм в добро състояние и съм на хубаво място. 
 
- Защо избра именно Хебър? Преди месеци в едно интервю каза, че с Нефтохимик гледате в една посока. 
 
- За три години в Нефтохимик спечелихме всичко, което може да се спечели в България. Изиграхме добър сезон и в Европа, стигнахме до четвъртфинал. Беше време за промяна за мен, защото всяко ново начало е стимул за човек и го кара да дава повече от себе си във всяко едно отношение. Почувствах, че имам нужда от нещо ново и това, което ми предложиха от Хебър, беше най-доброто като оферта в момента. 
 
- С оглед на разнообразната селекция, която направиха отборите - кой смяташ, че ще е основният ви конкурент през новия сезон? 
 
- Тази година първенството е далеч по-силно от миналата. Четири отбора със сигурност ще са фактор този сезон - Нефтохимик, Добруджа, Монтана и Хебър. Смятам, че и четирите ще играят добър волейбол, стечение на състоянието и формата на играчите, ще си покаже кой ще бъде най-добрият. Определено Нефтохимик изглежда най-силният отбор - привлякоха Ники Николов, който прави сериозна разлика в отборите в България. 
 
- Стигаме до темата за националния отбор. Чувстваш ли се обиден от факта, че не попадна в състава за олимпийската квалификация? 
 
- Не, в никакъв случай. Това е чисто треньорско решение, треньорът решава кои състезатели ще бъдат в отбора и кои - не, за даден турнир. След като той е преценил така, това решение е абсолютно правилно. Важни са само резултатите - ако България успее да се класира за олимпиадата в Токио, ще бъде мисия изпълнена. Ако не - ще бъде още един провален цикъл за националния отбор, защото некласирането носи негативи, както за националния отбор, така и за българския волейбол. 
 
- Смяташ ли, че двубоят с Бразилия във Варна можеше да има по-различен развой?  
 
- Беше изключително равностоен мач, 3:2 срещу един от най-силните отбори в света. Просто малшанс, имаше доста възможности, които за съжаление, които не успяхме да реализираме. Но това е част от волейбола, предстои друга квалификация, която ще е далеч по-тежка от тази. 
 
- Какви са шансовете на България на Евроволей? 
 
- В отсъствието на много от отборите, които са извън Европа, имаме нашите шансове. Традиционно в този турнир достигаме минимум четвъртфинал. Смятам, че и тази година няма да е по-различно и ще успеем да играем четвъртфинал, дори полуфинал, ако всички са здрави и играем добър волейбол. 
 
Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки