Георги Миланов: Съветвам Десподов и Краев да не се връщат в България

"Националният отбор ми липсваше, не искам обяснения от никого"

Георги Миланов: Съветвам Десподов и Краев да не се връщат в България

Георги Миланов се завърна в националния отбор след 9-месечно отсъствие. 27-годишният халф даде интервю за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

"Щастлив съм отново да съм част от националния отбор и се надявам да мога да помогна. Истината е, че ми липсваше и аз не искам да го крия. Чувствам се добре, настроението в отбора също е добро и дано до края на лагера е така. Всички са усмихнати, но са наясно, че ни чака доста сериозна работа. Изключително съм мотивиран да покажа най доброто от себе си", заяви халфът.

Георги Миланов за първи път работи със селекционера Красимир Балъков, но харесва неговите виждания за футбола. "От два дни сме заедно, досега не съм имал честта да работа с Балъков, но виждам че е страхотен професионалист и ни чака добро бъдеще с него. Залага на атакуващия футбол и на мен това много ми допада. Не искам да правя сравнения с предишния треньор Хубчев, опитвам се да видя и да взема най-доброто - без значение как се казват", обясни Миланов и добави, че не е получил обяснение защо бе "забравен" за националния отбор, а и не е искал.

"Не съм говорил с никого. Беше ми неприятно и тежко, но имам доста силен харектер и продължих напред. Концентрирах се върху клубния си отбор и тренирах здраво. Моята работа не е да давам интервюта или да коментирам треньорите.  Ако някой има нужда от мен, ще ме извика - така съм възпитан", заяви националът.

Той призна, че ранното му излизане в чужбина е дало отражение както на кариерата му, така и на изграждането му като личност. "Излязох доста млад в чужбина и следях какво правят опитните футболисти на ЦСКА Москва - не само на терена, но и извън него. Това ми помогна много. Свикнал съм сам да решавам проблемите и да не се оплаквам", обясни Миланов.

Националът е радостен, че се е научил да не избухва и да не дава повод за спекулации.  "Не искам да влизам в конфликт с никого. Търпелив съм, а това е доста важно в спорта. След последния ми мач срещу Кипър Хубчев ме поздрави, защото влязох като резерва и помогнах за обрата. Факт е обаче, че оттогава не бях викан в националния отбор. Всеки треньор си има виждания и взима решения, а ние трябва да ги уважаваме", категоричен е халфът.

Предстоящият ни съперник Англия изглежда непреодолим съперник, но не и когато става въпрос за футбол. "Всичко е възможно. Следя английското първенство, което на много  по-високо от българското, но резултатът не е ясен", оптимист е Миланов.

В Унгария е намерил своето място  - доволен е и от страната, и от  отбора. И добавя, че може да изреди 1 000 разлики в сравнение с България и всичките в полза на Унгария. "Не знам на какво се дължи, но е така. Показват уважение и респект към футболистите - усетих я най-явно след загубата в началото на сезона от Вадуц в евротурнирите. Никой в клуба не го прие като провал, а за мен си беше точно такъв. Отношението към нас на треньорите и ръководството ни зареди и се пренастроихме към вътрешното първенство, в което вече имаме пет победи в първите 5 мача. Ако у нас се случи подобно нещо, не ми се иска да си представям реакциите".

Съветът на Георги Миланов към всички млади български футболисти е да играят в чужбина. Според него това е пътят за развитие и успешна кариера.  "Кирил Десподов е един от тях. Пожелавам му да разгърне потенциала си в Щурм и никога да не се връща в България. На Божидар Краев желая същото. С труд и постоянство ще се получи. Да вярват в себе си, да не се поддават на странични фактори, да поемат риск и да оценяват ситуацията",  завърши той.

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки