Тихомир Иванов за първи път беше избран за Спортист на месеца

"Не очаквах силно състезание в Неапол на Универсиадата, но успях да се мобилизирам и да скоча 230 см от първи опит"

Тихомир Иванов за първи път беше избран за Спортист на месеца

Първата значка “Златна България“ за Спортист №1 на месец юли получи днес Тихомир Иванов в пресклуб България  В оспорвана конкуренция с изкачилия три осемхилядника Атанас Скатов лекоатлетът спечели с 8 гласа традиционната анкета сред спортните редакции и медии за това, че стана световен студентски шампион на Универсиадата в Неапол през юли т.г. със скок от 230 см. С един глас по-малко остана Скатов, а най-добрата ни шахматистка Антоанета Стефанова събра 5 гласа за спечелването на Откритото първенство на Китай.

На награждаването присъства и треньорът на Тихомир Георги Гетов, който изрази задоволство от представянето на своя възпитаник и изрази надежда, че в близко бъдеще може да достигне и височина от 240 см. След завършилата Балканиада двамата заминават, придружени от физиотерапевт и психолог, на подготовка в Испания, където смятат, че ще намерят максимално близки условия до тези на Световното първенство в Доха (Катар) в края на септември и началото на октомври.

Тихомир Иванов сподели, че е изпълнил  миналогодишната си мечта да участва на финал на Диамантената лига и е доволен от третото място. “Не очаквах силно състезание в Неапол на Универсиадата, след като видях листа със записалите се в скока на височина, но успях да се мобилизирам и да скоча 230 см от първи опит, които ми бяха достатъчни за първото място“, обясни той.

Според него и Гетов силната конкуренция в едно състезание води и до по-високи резултати. Тяхната цел е спечелването на олимпийска квота и призово място на световното в Катар.  Той е на мнение, че Тихомир е навлязъл в зрялата възраст за високи резултати и двамата се подготвят за тях.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки