Напрежение между Сари и шефовете на Ювентус

Треньорът бесен заради Джан и Манджукич, цигарите му пък ядосват клуба

Напрежение между Сари и шефовете на Ювентус
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари все още не е записал първия си официален мач начело на тима, но вече се появи напрежение между него и шефовете на “бианконерите”.
 
Причината за това е свързана с оставането на Емре Джан и Марио Манджукич в състава на торинци. Наставникът ясно даде да се разбере, че не смята да разчита на тези играчи и иска те да бъдат продадени. Това обаче не се случи и доведе до напрежение в съблекалнята.
 
25-годишният Джан пръв надигна глас, след като разбра, че не е в списъка на Ювентус за Шампионската лига. 
 
“Много съм шокиран, разговорът ми с Маурицио Сари продължи едва една минута и не ми беше дадено обяснение. Това ме кара да съм ядосан и разтревожен. Ще си направя своите заключения и ще говоря с клуба, когато се върна след мачовете на националния отбор. Миналата седмица от клуба ми обещаха друго нещо. Пари Сен Жермен ме искаше, но аз реших да остана в Юве. Условието беше, че ще играя в Шампионската лига”, заяви Емре.
 
Смята се, че Сари е ядосан на спортния директор Фабио Паратичи, че не е намерил начин да се отърве от Джан и Манджукич. Треньорът умишлено е отбягвал темата, че смята да остави двамата играчи извън състава за Шампионската лига, защото е разчитал, че те ще бъдат продадени. След като това не се случи, той е поставен в доста неудобна позиция.
 
В същото време пък шефовете на Юве са ядосани на 60-годишния Сари по друга причина. Те не са доволни, че специалистът отказа да спре да пуши докато се лекуваше от пневмония.
 
За момента скандалът между Сари и Паратичи по-скоро само тлее под повърхността и не е избухнал с пълна сила. От Ювентус твърдят, че да доволни от избора си да назначат точно Сари начело и му гласуват пълно доверие.
 
Междувременно обиденият Джан също опита да замаже положението и обяви, че ще продължи да се бори за мястото си в Ювентус.
 
“Винаги ще бъда благодарен на Ювентус за това как ме подкрепят от момента, в който станах част от клуба, особено когато бях болен. От уважение към клуба и съотборниците ми, чийто успех винаги е бил основният ми приоритет, няма да кажа нищо повече и ще продължа да се боря за мястото си в отбора”, написа Джан в Инстаграм.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки