Сензациите в пресата: Скаути от Франция, Белгия и Холандия за Кирил Десподов

Ейолфсон държи висока цена въпреки контузията, ЦСКА пуска предложение до главния архитект за стадиона в понеделник

Сензациите в пресата: Скаути от Франция, Белгия и Холандия за Кирил Десподов

Най-интересните теми от българската преса днес, 6 септември:

 

„24 часа”: Скаути от Франция, Белгия и Холандия за Кирил Десподов

 

Скаути от Франция, Белгия и Холандия, извън английските, ще следят Кирил Десподов по време на евроквалификацията на „Уембли". Най-добрият български играч за 2018 г. премина под наем в австрийския Щурм (Грац) от Каляри. Италианците обаче със сигурност ще търсят къде да го изпратят през следващото лято. В Грац Десподов се събра с бившия си наставник Нестор Ел Маестро, който бе в основата на привличането на българина в състава на австрийския тим.

Сериозна буря пък предизвика снимка на профила на Марселиньо в Инстаграм, на която той и Вандерсон са в компанията на Николай Бодуров, а отгоре е емблемата на Лудогорец. Това бе изтълкувано, че Бодуров може да напусне ЦСКА в скоро време и да се озове в Разград, както направиха Антон Недялков и Станислав Манолев. Бодуров бе извикан в националния отбор, защото бе определен като незаменим от Красимир Балъков, въпреки че е отстранен от ЦСКА. Неговите отношения с ръководството на клуба са доста обтегнати. Подобен трансфер обаче е малко вероятен, но защитникът от Нова година има право да преговаря с всеки един клуб, след като през лятото става свободен агент.

 

„Меридиан мач”: Ейолфсон държи висока цена въпреки контузията 

 

Холмар Ейолфсон най-вероятно ще се завърне в състава на Левски след паузата. Това е отлична новина и за клуба, и за феновете, които набързо превърнаха сърцатия защитник в свой любимец. Добрата новина за „сините" е, че цената на бранителя не се е сринала, въпреки че той дълго време лекува тежка травма на коляното. Към днешна дата Холмар струва цели 2 000 000 евро според transfer-markt.com. Авторитетният сайт го оценява най-високо от всички футболисти в синьо. 29-годишният бранител е струвал толкова и преди тежката контузия, което принципно се случва рядко. Обикновено цената на футболистите пада, след като те дълго време са извън терена заради травма. Вероятно фактът, че Ейолфсон беше с исландския национален отбор на световното първенство в Русия, е „виновен" за стабилната му цена.

Припомняме, че Левски привлече Холмар от израелския Макаби Хайфа за впечатляващите за родните стандарти 500 000 евро през 2018 година.

 

„Тема спорт”: ЦСКА пуска предложение до главния архитект за стадиона в понеделник

 

ЦСКА ще входира мотивирано предложение за "Армията" в понеделник. Документите ще бъдат изпратени до главния архитект на София Здравко Здравков. Това е необходимата стъпка, за да получи клубът виза за проектиране на стадиона. От момента, в който документите влязат при архитекта, започва да тече срок от 7 календарни дни, в който трябва да се издаде визата. Получаването на такава ще е първата основна стъпка към изграждането на нов стадион. В мотивираното предложение е посочено как ще се впише "Армията" в околната среда на парка.

Вчера пък се очакваше спортният министър Красен Кралев да отговори на въпрос на депутата Иван Ченчев, свързан със стадиона. Питането обаче не е влязло в дневния ред на Народното събрание. Според информация на "Тема спорт" това ще се случи следващия петък, 13 септември. Кралев е обещал да присъства на парламентарния контрол и да отговори. Бившият член на УС и пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев е поискал от Кралев да потвърди подкрепата си към клуба и да се ангажира с конкретни срокове за процесите около "Армията".

 
Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки