Сензациите в пресата: Скаути от Франция, Белгия и Холандия за Кирил Десподов

Ейолфсон държи висока цена въпреки контузията, ЦСКА пуска предложение до главния архитект за стадиона в понеделник

Сензациите в пресата: Скаути от Франция, Белгия и Холандия за Кирил Десподов

Най-интересните теми от българската преса днес, 6 септември:

 

„24 часа”: Скаути от Франция, Белгия и Холандия за Кирил Десподов

 

Скаути от Франция, Белгия и Холандия, извън английските, ще следят Кирил Десподов по време на евроквалификацията на „Уембли". Най-добрият български играч за 2018 г. премина под наем в австрийския Щурм (Грац) от Каляри. Италианците обаче със сигурност ще търсят къде да го изпратят през следващото лято. В Грац Десподов се събра с бившия си наставник Нестор Ел Маестро, който бе в основата на привличането на българина в състава на австрийския тим.

Сериозна буря пък предизвика снимка на профила на Марселиньо в Инстаграм, на която той и Вандерсон са в компанията на Николай Бодуров, а отгоре е емблемата на Лудогорец. Това бе изтълкувано, че Бодуров може да напусне ЦСКА в скоро време и да се озове в Разград, както направиха Антон Недялков и Станислав Манолев. Бодуров бе извикан в националния отбор, защото бе определен като незаменим от Красимир Балъков, въпреки че е отстранен от ЦСКА. Неговите отношения с ръководството на клуба са доста обтегнати. Подобен трансфер обаче е малко вероятен, но защитникът от Нова година има право да преговаря с всеки един клуб, след като през лятото става свободен агент.

 

„Меридиан мач”: Ейолфсон държи висока цена въпреки контузията 

 

Холмар Ейолфсон най-вероятно ще се завърне в състава на Левски след паузата. Това е отлична новина и за клуба, и за феновете, които набързо превърнаха сърцатия защитник в свой любимец. Добрата новина за „сините" е, че цената на бранителя не се е сринала, въпреки че той дълго време лекува тежка травма на коляното. Към днешна дата Холмар струва цели 2 000 000 евро според transfer-markt.com. Авторитетният сайт го оценява най-високо от всички футболисти в синьо. 29-годишният бранител е струвал толкова и преди тежката контузия, което принципно се случва рядко. Обикновено цената на футболистите пада, след като те дълго време са извън терена заради травма. Вероятно фактът, че Ейолфсон беше с исландския национален отбор на световното първенство в Русия, е „виновен" за стабилната му цена.

Припомняме, че Левски привлече Холмар от израелския Макаби Хайфа за впечатляващите за родните стандарти 500 000 евро през 2018 година.

 

„Тема спорт”: ЦСКА пуска предложение до главния архитект за стадиона в понеделник

 

ЦСКА ще входира мотивирано предложение за "Армията" в понеделник. Документите ще бъдат изпратени до главния архитект на София Здравко Здравков. Това е необходимата стъпка, за да получи клубът виза за проектиране на стадиона. От момента, в който документите влязат при архитекта, започва да тече срок от 7 календарни дни, в който трябва да се издаде визата. Получаването на такава ще е първата основна стъпка към изграждането на нов стадион. В мотивираното предложение е посочено как ще се впише "Армията" в околната среда на парка.

Вчера пък се очакваше спортният министър Красен Кралев да отговори на въпрос на депутата Иван Ченчев, свързан със стадиона. Питането обаче не е влязло в дневния ред на Народното събрание. Според информация на "Тема спорт" това ще се случи следващия петък, 13 септември. Кралев е обещал да присъства на парламентарния контрол и да отговори. Бившият член на УС и пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев е поискал от Кралев да потвърди подкрепата си към клуба и да се ангажира с конкретни срокове за процесите около "Армията".

 
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки