Евтимов: Ако не ни победят, англичаните ще бъдат разкъсани от медиите

Разпитваха ме за Бодуров, както и за Десподов и Ивелин Попов, разкри вратарят

Евтимов: Ако не ни победят, англичаните ще бъдат разкъсани от медиите
Вратарят Димитър Евтимов е единственият българин в първите три дивизии на английския футбол. Той пази с успех за тима от Лига 1 "Акрингтън Стенли" и вече бе част от националния отбор по времето на селекционера Петър Хубчев. Специално за "България Днес" Евтимов сподели очакванията си за мача с Англия на стадион "Уембли", който ще се играе навръх 26-ия му рожден ден.
 
- Митко, какви са очакванията на местните за мача с България?
 
- Като цяло те не познават състава ни в момента и доста хора ме разпитваха за нашия отбор. Всички знаят, че Англия е фаворит в този мач заради футболистите, които имат. Ние сме аутсайдери, но от една страна, това е по-добре за нас, защото напрежението ще е по-малко. Ако не ни победят, направо ще бъдат разкъсани от медиите.
 
- Възможно ли е да ни подценят?
 
- Да, всичко е възможно. И преди са се случвали такива неща, това ще е добре за нас. Подцениш ли някого, не знаеш какво ще се случи след това.
 
- Знаят ли англичаните нещо за нашия отбор, или са останали със спомените за Стоичков и Бербатов?
 
- За съжаление, повече са останали спомените. Все пак знаят за някои футболисти. Разпитваха ме за Десподов, за Ивелин Попов. Особено за Бодуров, който игра във "Фулъм". За другите момчета почти не са чували. Но това може да е в наш плюс. Колкото по-малко ни знаят, толкова по-добре.
 
- Какъв подход да очакваме от отбора на Гарет Саутгейт? Ще пестят ли сили за гостуването на Косово?
 
- Едва ли ще пестят сили. Те имат доста млади момчета, които са свикнали постоянно да играят мачове на високо темпо. Англия вече е различен отбор, не е това, което беше преди пет-шест години. В момента те са в Топ 3 на света. Висшата лига отново е най-доброто първенство и английската слава се връща.
 
- Кои са най-опасните им футболисти в момента?
 
- Рахийм Стърлинг е един от най-добрите в света. Той, Хари Кейн, Джейдън Санчо, който е само на 19 години, но играе много силно в "Борусия" (Дортмунд). Имат и опитни футболисти, които ще помагат.
 
- Имат ли някакви слабости?
 
- Имат доста млади играчи. В такива мачове това може да ти изиграе лоша шега. Най-вероятно Пикфорд ще пази като титуляр. Той е доста стабилен вратар и е добър в играта с крака. Но във всеки мач прави поне по една лека грешка и ние можем да се възползваме от това. Може би така ще дойде един от нашите голове.
 
- Настроенията в България са, че трябва да се отървем от разгром.
 
- Не трябва да имаме такива негативни мисли да паднем с три или четири гола. Ако момчетата спазват тактическата дисциплина, мисля, че ще се справим добре. Да, вероятно ще играем по-дефанзивно и на контраатаки, все пак гостуваме на "Уембли".
 
- Ти самият ще успееш ли да присъстваш на мача?
 
- За съжаление, няма да успея, защото същия ден имам мач с "Акрингтън". Той е по-рано и мачът на "Уембли" ще ме завари на път. Но в автобуса имаме телевизор и със сигурност ще го гледам. Ще бъде интересно. Все пак съм единственият българин в отбора и ще викам здраво за нашите момчета сред много англичани в рейса. Освен това рожденият ми ден е утре (днес - б.а.) и се надявам да ме зарадват.
 
- Колко публика се очаква, ще се напълни ли "Уембли"?
 
- Целият стадион вече е разпродаден, 90 000 души ще викат за Англия. Моите приятели едва си купиха билети. Нямам представа колко българи ще има, но се надявам да са  хиляди. Доста живеят в Англия и Лондон и очаквам сериозна подкрепа.
 
- Вероятно си се надявал на повиквателна точно за този мач.
 
- Винаги съм се надявал на повиквателна и ще се боря за място в националния отбор. За съжаление, в момента не съм повикан, но това е решение на треньора и то най-вероятно е правилно. Имаме силни вратари в момента, добре е да има конкуренция. Надявам се, че следят моите изяви и в бъдеще ще бъда част от отбора. Важното е да съм здрав и да се представям добре, другото ще дойде.
 
- Вече се потопи в атмосферата на националния отбор, как ти се стори отвътре?
 
- Като колектив сме доста сплотени, има млади момчета и опитни футболисти, които им помагат. Всички тренират много здраво и съм сигурен, че ще дадат всичко в мача с Англия.
 
- Как виждаш шансовете ни в групата? Засега сме на последното място.
 
- Да, загубихме важни точки срещу Косово и Черна гора. Но тепърва с новия треньор и обиграването на отбора ще се представяме все по-добре. Групата е тежка, но все още имаме шансове.
 
- Преди години имахме звезди във Висшата лига. Замислял ли си се, че в момента си единственият българин в мъжкия футбол в Англия?
 
- За съжаление, сме само аз и Димитър Митов, който играе в "Кеймбридж" в Лига 2. Бербатов, Мартин и Стилиян са легенди на Висшата лига, а сега сме само ние, и то в долните дивизии. Но имаме талантливи момчета и се надявам скоро те да заиграят на високо ниво.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки