Португалия би Сърбия в мач с 6 гола (ВИДЕО)

„Мореплавателите“ с първи успех, Кристиано с дебютен гол в квалификациите

Португалия би Сърбия в мач с 6 гола (ВИДЕО)

Европейският шампион Португалия спечели с 4:2 визитата си на Сърбия и записа първа победа в група B на квалификациите за Евро 2020.

„Мореплавателите“ удържаха първоначалния устрем на домакините и постепенно взеха инициативата. Малко преди края на първата част падна първият гол в мача, дело на Уилям Карвальо (42) след разбъркване в наказателното поле на сърбите.

След почивката Гонсало Гедеш (58) удвои аванса на гостите след пас на Бруно Фернендеш. Никола Миленкович (68) намали на 1:2 след асистенция на Душан Тадич, а головото шоу продължи и в заключителните десет минути.

Кристиано Роналдо (80) възстанови аванса от два гола за португалците след извеждащ пас на Бернардо Силва зад защитата на домакините. При това попадение останаха сериозни съмнения за засада на нападателя на Ювентус, който вкара първия си гол в евроквалификациите. 

Александър Митрович (85) намали след нов голов пас на Тадич, но радостта за футболистите на Любиша Тумбакович бе твърде кратка, тъй като секунди по-късно Бернардо Силва (86) оформи крайния резултат.

След първата си победа в групата Португалия излезе на втора позиция с 5 точки и на цели 8 след лидера Украйна, който обаче е с два мача повече. Сърбия е на четвърто място с 4 точки от 4 срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки