ГОЛЯМ ДЕН! Гоним четири титли на Европейското по бокс в София

Младежите и девойките ни правят истински фурор на шампионата

ГОЛЯМ ДЕН! Гоним четири титли на Европейското по бокс в София

Четирима българи ще бокси­рат за златни медали на евро­пейското първенство за младе­жи и девойки, което се провеж­да в София. Талантите ни продължават с впечатляващо­то си представяне на шампио­ната на Стария континент, къ­дето си гарантираха 8 отличия. Това показва, че боксът е поредния спорт, в който расте талантливо поколение.

Мелек Закифова ще играе за титлата в категория до 48 ки­лограма при девойките от 14,00 часа. Вчера на полуфиналите тя победи убе­дително Олена Иванисова (Укр) с 5:0 съдийски гласа. Европейска­та шампионка за момичета до 16 години от София 2017 ще се изправи срещу представителка­та на Италия Ерика Прискиандаро. Битка за златното отличие си осигури и Ергюнал Себахтин. При най-леките до 49 килограма той преодоля съпротивата на сърбина Омер Аметобич и ще мери сили днес следобед срещу руснака Дмитрий Наимоб. Двубоят започва в 18,00. Веднага след него са боевете на още двама българи за златото.

Французин дели Ясен Ра­дев от титлата при 52-килограмовите. Националът ни се справи след солиден мач с Шолт Зуро от Унгария и само Ибрахим Букедим може да го спре от пър­вото място. На финал е и Нико­лай Маринов (56), който победи с 4:1 съдийски гласа 6 много ос­порван мач Селим Буета. От щаба на французина подадоха оплакване спрямо резултата, но това не промени ситуацията и днес българинът ще боксира с Всеволод Шумков (Рус).

 

NOVSPORT.COM, който е медиен партньор на първенството, ще ви даде възможност да проследите на живо боевете за златото с линка си в секция ДИРЕКТНО.

Останалите ни полуфиналисти претърпяха поражения. Ана-Мария Дялова отстъпи на Алина Кантемирова (Рус) с 0:5 гласа. Емирджан Мехмед (69) загуби от Юрий Захариев (Укр) с 1:4, Стилян Христов (64) падна с 0:5 от Иля Шакиров (Рус), а Ни­колай Зафиров (75) бе спрян от украинеца Богдан Толмачов с 1:4.

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

Международната боксова асоциация с нови проблеми

Асоциацията на летните олимпийски международни федерации я изключи

Националът Сами Халил загуби на Европейското по бокс за младежи и девойки

Вижте подробности

Националният ни отбор по ММА се върна от Белград с 18 медала

Състезателите ни с много добро представяне на Европейското първенство в Сърбия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки