Сензациите в пресата: Отрязаха Желко за нови в Ботев Пд

Акрапович подписва нов договор днес, Холмар може да прати Райнов на пейката

Сензациите в пресата: Отрязаха Желко за нови в Ботев Пд

Сензациите в родната преса на 10 септември, вторник, 2019 година:

Меридиан мач: Отрязаха Желко за нови в Ботев (Пд)

Треньорът на Бо­тев (Пловдив) Жел­ко Петрович е опи­тал да изиска от ръ­ководството поне едно попълнение, което да се присъе­дини към тима в паузата за мачове­те на националните отбори, но е бил от­рязан. Черногоре­цът се е аргумен­тирал с контузиите и принудителното преотстъпване на Крис Добрев във втория отбор на Порто, които го ли­шиха от всякаква вариативност в предни позиции. Това оказа влияние и върху стратегията за дербито с Локо­мотив на „Лаута".

Спортният дирек­тор Адалберт Зафиров и изпълни­телният Иван Йотков са отсекли, че на този етап бю­джетът за заплати в първия отбор е надвишен в срав­нение с миналия сезон и поне до Нова година Пет­рович трябва да ра­боти с футболисти­те, с които разпо­лага в момента. Това със сигурност ще даде шанс на още някои момчета от школата на клу­ба, която в послед­ните години из­гражда доста ка­чествени млади футболисти. Надеж­дите на бултрасите преди мача с ЦСКА в края на седмица­та са свързани с позитивните новини около състоянието на Тодор Неделев, който може и да се появи в игра срещу „червените". Дими­тър Пиргов и Джонатан Перейра поч­ни сигурно ще бъ­дат на линия, но Антонио Вутов на този етап е с най-малки шансове за двубоя с „червени­те".

Меридиан мач: Холмар може да прати Райнов на пейката


Очакваното завръ­щане Холмар Ейолфсон в титулярни състав на Левски може да се окаже лоша новина за бив­шия национал Мар­тин Райнов. Халфът, който бе ухажван се­риозно от Левски в продължение на два трансферни прозоре­ца, преди в крайна сметка да се озове на „Герена" не изживява най-добрите си дни със синия екип. Из­общо няма да е из­ненада, ако треньор­ският щаб реши да върне Нуно Рейш в халфовата линия, а в зашита да налага като партньори исландецът и гъркът Янис Каргас, който сбърка сериозно при първия гол на ЦСКА в от­миналото дерби. При този вариант Райнов ще трябва да седне на пейката.

Рейш изнесе някол­ко много добри мача в халфовата линия, включително и срещу Лудогорец, преди Ейолфсон да се кон­тузи, а Яблонски да бъде изваден от със­тава, за да се разбие солидното партньор­ство, което бе офор­мено от Делио Роси в защитната линия.

Тема Спорт: Акрапович подписва новия договор днес


Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович ще подпише но­вия си договор с клуба днес, разбра "Тема Спорт". В сутрешните часове той ще се срещне с президента Христо Крушарски, след което и формално уговорката между двамата би трябвало да стане факт. Те са се разбрали по всички условия за контракта, като остава да се сложат парафи. Акрапович отказа ко­ментар, като единствено зая­ви, че днес би трябвало да има новини. Крушарски, който се завърна от бизнес визита в Аржентина, също не бе слово­охотлив. Той се ядоса на въ­прос за договора на треньора: "Все едно и също ме питате. Отразявайте и други събития около клуба, какво сте го зах­апали само този договор. Ни­що няма да ви кажа", заяви Кру­шарски.

Настоящият договор на Ак­рапович изтича в края на годи­ната, но самият треньор, как­то и президентът на няколко пъти увериха, че ще продъл­жат сътрудничеството си. Крушарски е много доволен от работата на Акрапович, кой­то изведе смърфовете до ку­пата през тази пролет, а стегна сериозно и дисциплина­та в състава. Тимът се пред­стави и на ниво в Лига Европа, като отстрани Спартак Тър­нава и се даде с доста битка на Страсбург (два пъти по 0:1). Благодарение на контак­тите на босненския специа­лист пък клубът привлече до­ста млади и перспективни съ­стезатели. Новият договор на Акрапович ще е за поне още 2 години. Той пое Локо Пд на 31 октомври 2017 г. През първия си сезон начело беше критику­ван, а и резултатите на тима бяха непостоянни. През 2019-а обаче смърфовете отбелязаха съществен прогрес в предста­вянето си.

След паузата за национали­те Локо гостува на Царско се­ло. Срещата ще е на 13 сеп­тември, петък, от 17:30 часа на националния стадион.

Тема Спорт: Витоша пробва французин и алжирец

Двама чужденци са пристиг­нали на проби във Витоша Би­стрица. Става въпрос за фран­цузин и алжирец. Те играят ка­то вътрешни халфове. Треньо­рът Енгибар Енгибаров, който на 5 септември навърши 48 г., ще реши дали да задържи някой от чужденците през тази сед­мица. В края на миналата пък Витоша успя да уреди колум­бийското крило Кристиян. Той е на 21 г. и идва от аматьорски тим в родината си.

"Доста рано е да ни отпи­сват, тъй като се вижда, че нашият отбор все още рабо­ти по селекцията. Имаме мно­го млади момчета и тепърва изграждаме състава. Напуснаха ни много играчи и това неимо­верно се отрази на представя­нето. Нужно е време на нови­те, за да свикнат с обстанов­ката и разкрият пълния си по­тенциал", каза Енгибаров.

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки