Д-р Симеон Симеонов: Времето ми в Дунав изтича

"Редно е да дойдат нови хора, с по-големи възможности. Хора, които да имат повече сили и по-големи нерви"

Д-р Симеон Симеонов: Времето ми в Дунав изтича

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов говори пред "Тема Спорт" относно бъдещи­те си намерения, свързани с клу­ба. Той потвърди твърдото си намерение да се оттегли от финансирането на представи­телния отбор. Вчера се появи­ха информации, че кандидат-собствениците за Дунав, за ко­ито се заговори преди време, са иранци. Симеонов потвърди, но в същото време допълни, че не му вдъхват доверие и не же­лае да им прехвърля клуба.

"Времето ми в Дунав изти­ча. Няма с какво да помогна по­вече на клуба и съм достатъ- чно уморен след 10 години като президент. Редно е в Дунав да дойдат нови хора, с по-големи възможности. Хора, които да имат повече сили и по-големи нерви. Решението ми не е ня­каква спекулация или дезинфор­мация. Твърд съм, че приключ­вам с мъжкия футбол. Ще се грижа само за школата, защо­то това е удоволствие. Не виждам възможности за разви­тие и се чувствам изморен и изчерпан. Русе е голям град, с много достойни хора, които обичат футбола. Досега обаче никой не е изявил желание да поеме щафетата. В крайна сметка клубът е на град Русе, а не на доктор Симеонов", каза Симеонов.

"Няма конкретна причина да се оттегля. Просто не се чув­ствам на мястото си във фут­бола. Не съм от година-две, за да го осъзная. Много отдавна съм го разбрал. За десет години направихме каквото можахме. Базата е в съвсем различно съ­стояние. Клубът е комплекто­ван и работи с добър екип от служители. Но големият про­блем си остават финансите. Нашите са доста под това, ко­ето трябва да бъде", допълни Симеонов.

"Имам проведени разговори и предварителни договори с иранците. Те изявиха желание, но аз искам гаранции, че клубът няма да бъде затрит. Видяхте какво се случи с Верея и с мни­мите руснаци, ако въобще е имало такива хора. Не искам същото да става и с Дунав. Ре­шението да си тръгна обаче съм го взел твърдо. Нито съм обиден, нито съм разочарован. Датата за оттеглянето ми из­тече отдавна. Сантименти обаче не ми позволяват да оставя клуба на произвола. По­ложението е такова, че рано или късно ще си тръгна. Апели­рам русенската общественост да реши дали иска да има клуб в елита, или не", каза още Симе­он Симеонов.

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

Черно море и Дунав уредиха контрола

Спарингът ще се проведе утре от 17:00 часа в Русе

ОФИЦИАЛНО: Русенското дерби се отлага

Среща между Дунав и Локомотив днес няма да има

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки