Фекир проговори за проваления си трансфер в Ливърпул

Французинът бе пред трансфер на „Анфийлд“ за 53 млн. евро миналото лято

Фекир проговори за проваления си трансфер в Ливърпул

Набил Фекир отвърна на „лъжите“ относно проваления му трансфер в Ливърпул миналата година.

Французинът бе на път да се присъедини към мърсисайдци за сумата от 53 млн. евро от Лион през лятото на 2018-та година и дори според някои информации, е позирал с екипа на „червените“, когато сделката изглеждала неизбежна. Въпреки това, до трансфер така и не се достигна, след като стана ясно, че той е преминал медицински прегледи, а Ливърпул се е отказал от него поради опасения от дългосрочни проблеми с коленете на френския национал.

Това е проблем, който Фекир напълно отрече да е реален, отбелязвайки в допълнение, че това е попречило и на шансовете му да премине в друг европейски клуб. „Имаше огромно количество лъжи относно трансфера. Всичко, което се изрече относно семейството ми, в частност. Това нарани тях, нарани и мен. Искате истината? Дори аз не я знам, повярвайте ми. Преминах медицинските прегледи и, задкулисно, те решиха да не подписват с мен. В един момент, те искаха да повярвам, че е заради коляното. Но това бе оправдание и медицинските прегледи, преминати на Клерфонтен го доказаха“, започна той за L‘Equipe.

„Това, което ме раздразни най-много, беше, че използването на този псевдо-физически проблем като причина за липса на трансфер, това окончателно сложи край на надеждите ми да премина в друг клуб, който се интересуваше от мен, докато има и други играчи, които страдат от същите проблеми, но това не им попречи да продължат нормално кариерите си. Нямам нищо против Ливърпул. Те показаха, че наистина ме искат. Но задкулисно, когато не си заобиколен от добри хора, това те наранява“, добави той.

Бившият агент на Фекир, Жан-Пиер Берне, обаче е на друго мнение, казвайки, че именно проблемите с коляното са изиграли ключова роля за пропадането на сделката. „Той трябва да спре да прави хората на глупаци. Всеки знае какво стана. Трансферът в Ливърпул пропадна поради две причини – първата е коляното, независимо че ръководството имаше желание да го привлече въпреки това, а втората е присъствието на чуждестранен псевдо-представител, който искаше преговорите да бъдат подновени от началото на момента на подписване“, заяви Берне за френското издание. /БГНЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки