Сензациите в пресата: Ясно е кога дебютира последният нов в ЦСКА, Кери отново титуляр

Нападател на Левски не игра за Кюрасао, Шоко и Диков с първи мачове за Локо Сф, Етър без двама, но с Гади срещу Лудогорец и още…

Сензациите в пресата: Ясно е кога дебютира последният нов в ЦСКА, Кери отново титуляр

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 12 септември 2019 година:

„Тема спорт“: Последният нов в ЦСКА дебютира на 24 септември
Последното лятно попълнение на ЦСКА Томи Юрич ще направи дебют най-късно в двубоя за Купата на България. Армейците гостуват в 1/16-финалите на втородивизионния Локо ГО. Вече официално от БФС съобщиха програмата за срещите в турнира. Мачът на червените ще е на 24 септември, вторник, от 18:30 часа и ще бъде показан директно по Диема спорт. Преди този сблъсък ЦСКА посреща Царско село на 20 септември, петък, а след това гостува на Берое на 29-и, неделя. Таранът Юрич не игра в контролата с Поморие, но до двубоя с Локо ГО ще влезе в необходимата кондиция и ще може да запише минути. Има малка вероятност той да бъде в групата още за двубоя с Царско село на 20 септември. Освен него на терена срещу Локо Горна се очаква да се завърне и десният бек Стойчо Атанасов. Той, подобно на Пинто, вече е реабилитиран от Люпко Петрович. А не е изключено и Бодуров да бъде "размразен" и да играе за купата. Шанс ще получи и вторият вратар Бусато. Другите срещи от 1/16-финалите за купата, които ще получат тв излъчване, са Спартак Вн - Левски, Нефтохимик - Лудогорец и Балкан Ботевград – Локо Пловдив (носител на трофея). Двубоят Спартак Пл - Септември Сф пък ще се проведе на стадиона на гостите - "Драгалевци" в София. Заради липса на лиценз на съоръжението си плевенчани домакинстват в Ловеч.

„Меридиан мач“: Кери си връща титулярното място
Греъм Кери се връща в титулярния състав на ЦСКА и се очаква да бъде сред основните фигури при гостуването на Ботев в Коматево, научи „Меридиан мач“. Лично треньорът Люпко Петрович е взел решение да реабилитира ирландеца, който изпадна трайно от състава напоследък. Кери бе неизменен титуляр на старта на сезона, но бе „изтръскан“ от състава след поредния посредствен негов мач - срещу Ботев (Враца), и след това не започна в шампионатните срещи с Лудогорец, Арда, Дунав и в дербито с Левски. Именно обаче класата на Кери спаси главата на Люпко срещу „сините“, като ирландецът вдигна отбора с две чудесни асистенции за изравнителните голове. Петрович отново се е впечатлил от умението на Кери да решава мачове и ще му подаде пак ръка. Едно от най-любопитните попълнение на „червените“ през лятото беше изпадал в немилост, тъй като влизаше като резерва в мачовете, но вече може да се надява на много по-голямо доверие от страна на треньорския щаб. Кери може да бъде пробван като плеймейкър на мястото на неубедителния и апатичен Тиаго Родригес.

„Тема спорт“: Етър без още двама, но с Гади срещу Лудогорец

Треньорът на Етър Росен Кирилов ще има трудности по окомплектоването на състава за гостуването на Лудогорец. Двубоят в Разград е в събота, 14 септември, от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Наставникът на болярите няма да може да разчита на последното попълнение - халфа Ерол Дост, както и на крилото Светослав Ковачев. Причината е, че те играят при тър-новци като преотстъпени от Лудогорец и нямат право да играят срещу отбора, който държи трансферните им права. Най-вероятно Ковачев щеше да пропусне двубоя дори ако от Разград му бяха разрешили, защото лекува травма. Трайно контузени са трима играчи на виолетовите - халфът Никола Колев, както и нападателите Иван Петков и Флорент Боджадж. Те също са аут за Лудогорец. Въпреки проблемите в Етър са оптимистично настроени. "Това е най-лесният ни мач през сезона. Нямаме какво да губим", казаха от лагера на болярите пред "Тема Спорт". Добрата новина за треньора Росен Кирилов е, че на негово разположение ще бъде Крие Гади, който може да играе както на върха на атаката, така и на фланговете. Бившият футболист на Септември и Локо Пд бе привлечен по време на паузата в първенството, а вчера и картотекиран в БФС. Няма да е голяма изненада, ако Гади започне като титуляр срещу Лудогорец. От днес тренировки с тима ще започнат националите Христо Иванов и Даниел Младенов. В първите два кръга от сезона Етър взе точки от ЦСКА и Левски - тимът направи 2:2 на "Армията" с два гола на Даниел Младенов, а след това удържа 0:0 със сините на "Ивайло". Ще видим дали болярите ще успеят да го сторят и срещу Лудогорец. Етър е 8-и в класирането с 1 победа и 5 равенства в 8 срещи.

„Тема спорт“: Шоко и Диков дебютират за Локо Сф
Последните две нови попълнения на Локо София - крайният защитник Шоко и нападателят Светослав Диков, ще дебютират за тима още през уикенда. В събота червено-черните гостуват на Поморие в Несебър, като и двамата се очаква да са в групата и да запишат минути. Диков почти сигурно ще е титуляр, докато бившият защитник на Лудогорец ще остане на пейката. Той е изостанал с подготовката. В последния кръг червено-черните паднаха с 0:1 у дома от Монтана, а по време на паузата в шампионата отпаднаха за купата от аматьорския Добруджа. Въпреки повишеното напрежение в "Надежда” очакват три точки при визитата на Поморие.

„Тема спорт“: Нападател на Левски се размина с дебют за Кюрасао

Нападателят на Левски Найджъл Роберта не дебютира за Кюрасао. Вчера рано сутринта националният тим на карибската страна направи 1:1 при гостуването си на Хаити в двубой от Лигата на нациите в КОНКАКАФ. 21-годишният холандец, чийто баща е от Кюрасао, остана през 90-те минути на пейката. Няколко дни по-късно двата тима пак се изправиха един срещу друг, а Найджъл изгледа успеха с 1:0 отстрани. Местните медии прогнозират, че той ще бъде извикан и за двубоите на селекцията през следващия месец. На 10 октомври Кюрасао гостува на Панама в контрола. 4 дни по-късно тимът има визита на Коста Рика от турнира Лига на нациите. На „Герена" очакват Роберта да се присъедини към отбора утре или в събота. Дългото пътуване може да му коства титулярното място за сметка на австриеца Дени Алар, който вкара 2 гола в контролата срещу втородивизионния тим от ОАЕ - Емирейтс. Сините я спечелиха с 4:0. От началото на сезона Найджъл е участвал в 5 шампионатни мача. В тях той е отбелязал 4 попадения и е водещ голмайстор на сините. Конкурентите му за върха на атаката - Алар и Станислав Костов, все още не са се разписали в елита. Благоевградчанинът се възстановява от контузия.

Сираков: Ще гласувам за Левски на Конгреса

„Сините“ така и не обявиха публично кого ще подкрепят

Левски ще тества годността на Бари срещу Спортист (Своге)

В този мач ще се види дали нападателят е готов да помогне на тима

Илиян Стефанов: Благодаря много за подкрепата

Играчът на Левски впечатлен от фенове и съотборници

Левски тества Бари за нов договор

"Сините" с контрола в паузата

Илиян Стефанов претърпя успешна операция

Това разкри треньорът на "сините" Николай Костов

Костов: Дано да победим Крумовград, имаме идея как да играем срещу тях

"Трудни са за побеждаване", категоричен бе треньорът на Левски

Дарлан с гол и асистенция за новия си клуб в Китай (ВИДЕО)

Бившият халф на Левски бе в основата на успеха над Нантонг Жию

Алекс Колев: Кой не би искал да играе за Левски?

Голямата звезда на Крумовград не скри, че би играл един ден на "Герена"

Николай Костов: Бихме заради гола на Лима

Тази победа ни беше важна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки