Кметът на Милано готов да продаде Сан Сиро

Джузепе Сала смята, че стадионът струва 70 милиона евро

Кметът на Милано готов да продаде Сан Сиро

 Понастоящем стадион "Джузепе Меаца" е собственост на град Милано, но наемателите - Интер и Милан, все повече се стремят към идеята да построят собствен стадион. Имайки това предвид, миланският кмет Джузепе Сала предложи на двата клуба алтернатива да преминат през частно строителство.

"В момента на масата има две възможности: нов стадион в комплекс "Сан Сиро" или стадион в Сесто Сан Джовани. Ще добавя и трета: желаем ли да продадем "Сан Сиро", ако се появи възможност. Изграждането на новия стадион е възможност, от която се страхуваме, и очевидно не би било добре дошло за нас, но говорим за два частни клуба, които в своя законен интерес биха могли да направят нещо подобно.

Готови сме да позволим на трета страна да извърши оценка, която да ни каже колко струва. Нямаме никаква нужда или интерес да спекулираме за "Сан Сиро". Смятам, че "Сан Сиро" струва около 70 милиона евро. Клубовете са в правото си да избират: ако предпочитат, по собствени причини, да построят нов стадион, това ще е тяхното решение. Мога да се опитам да ги убедя с всичко възможно, за да са доволни и двете страни", заяви кметът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки