Сензациите в пресата: Левски с огромен бюджет за селекция, в Англия изумени от трансфер в Арда

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Левски с огромен бюджет за селекция, в Англия изумени от трансфер в Арда

 "Тема спорт": Левски с голям бюджет за зимна селекция 

Спортно-техническият щаб на Левски ще има добри средства за зимна селекция. Ръководството на клуба ще бъде щедро към спортния директор Ивайло Петков и треньора Петър Хубчев, твърди „Тема спорт“. Двамата вече работят по набелязването и отсяването на играчи, които през месец януари да преминат на „Герена“. За привличането на футболисти ще отиде и голяма част от сумата, за която Левски продаде Давиде Мариани. Той бе трансфериран в дубайския Шабаб ал Ахли, а в касата на клуба от сделката ще постъпят 1,417 милиона евро.

 

През лятото Левски се подсили с 8 футболисти – Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Насиру Мохамед, Дени Алар и Найджъл Роберта. Трима от чужденците бяха плащани. Алар е преотстъпен от Рапид Виена до края на сезона, като в договора му има опция да бъде откупен. Наемът му, както и бъдещо откупуване ще струват 300 хиляди евро. Толкова от „Герена“ извадиха и за правата на Насиру Мохамед, който дойде от шведския елитен Хекен. Над 200 хиляди евро пък отидоха за холандския нападател Найджъл Роберта, който бе откупен от Камбуур.

 

През зимата сините ще могат да похарчат по-големи суми, за да стегнат редиците и да преследват край на сушата без трофей – такъв не е печелен от 2009 година, когато бяха взети титлата и Суперкупата. Левски не се е отказал и от звездите на Ботев Тодор Неделев и Кристиан Димитров. За да ги доведат на „Герена“, столичани ще трябва да бръкнат доста сериозно в джоба си. През януари 2020-а сините няма да правят мащабна селекция. Тя ще бъде от малко играчи, но те ще бъдат добре проучени и скъпи. Не се очакват свободни агенти и хора под наем.

 

"Тема спорт": В Англия: Изненадващ трансфер на Конър Рандал 

Медиите в Англия се изумиха от преминаването на Конър Рандъл в Арда, определяйки трансфера като изненадващ. Най-голям материал му бе посветен в „Ливърпул еко“.

 

„Дългогодишният бранител на мърсисайдци финализира доста изненадващото си преминаване в българския Арда. Рандъл бе без клуб, след като през лятото бе освободен от червените след близо 17 години, прекарани при тях. Той пристигна в школата на Ливърпул още когато бе на 6. Изкара период под наем в Шрюсбъри, дебютира под ръководството на Юрген Клоп – в мача от Купата на Лигата срещу Борнемът през октомври 2015-а. Десният бек има общо 8 официални мача за Ливърпул. За последно носи екипа на тима във ФА къп – в четвъртия кръг срещу Уулвърхемптън през януари 2017 година. Рандъл прекара 2017/18 под наем в шотландския Хартс. През миналата кампания бе част от Рочдейл, но тя се оказа по-кратка за него заради контузия – заради счупена скула участва само в 3 срещи“, пише изданието.

 

Новината за трансфера му бе публикувана и в редица други медии, като бе отразена и в Шотландия.

 

"Тема спорт": ЦСКА Москва загуби защитник за Разград 

 

Защитник на ЦСКА отпадна за гостуването на Лудогорец на старта на груповата фаза на Лига Европа. 30-годишният бранител Виктор Васин бе опериран в клиника в Германия. Той е получил тежка контузия в коляното. Преди време е имал интервенция и в Рим. От началото на сезона Васин има 4 мача Във Висшата лига на Русия. Част е от московските армейци от 2011 година, като е бил преотстъпван на Мордовия и Уфа.

 

Утре от 16:30 часа ЦСКА гостува на Тамбов в двубой от руския шампионат. Армейците вече са в Тамбов, като към тима се присъединиха националите Илзат Ахметов, Марио Фернандес и Никола Влашич.

 

От вчера пък Лудогорец пусна в свободна продажба билетите за двубоя в четвъртък. Цената им е от 10 до 25 лева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки