Албентоса: Наслаждавах се на битките с Роналдо

"Предпочитах да пазя него, а не Лео Меси", призна защитникът на ЦСКА

Албентоса: Наслаждавах се на битките с Роналдо

 Защитникът на ЦСКА Раул Албентоса даде любопитно интервю пред Диема. В него той говори за кариерата си, своето семейство и защо дойде на "Армията". 

 
"Дойдох тук, за да спечеля лигата. За да постигнем това, ние заедно като отбор, трябва да се борим за възможно най-високо класиране.
 
 В моето семейство няма футболист. Баща ми беше колоездач, но не професионален. Практикуваше колоездене след работната седмица, майка ми бе част от верига за сладоледи във Валенсия, моят брат пък тренираше таекуондо. Татко наскоро ми припомни с усмивка, че като малък постоянно съм казвал, че искам да играя футбол.
 
 
За мен беше по-добре да пазя Роналдо, защото португалецът търси повече контакт, докато Меси е по-изкусен. Преди да се стигне до сблъсък с него, той или те преодолява, или го фаулираш. И Роналдо не е лесен за преодоляване, но с него поне има сблъсъци, единоборства, игра тяло в тяло. Много е атлетичен, здрав, и аз се наслаждавах на битките с него. 
 
Преди мача с Левски имах усещането, че ще вкарам. През второто полувреме надиграхме съперника, бяхме много по-добри от тях.
 
Уважавам моите съотборници, които са капитани сега. Ще им помагам винаги, но този въпрос е второстепенен за мен. Ако утре някой от тях не играе, ще сложа лентата, мога да нося отговорност.
 
 
Обичам да прекарвам време с двете си деца. В Испания ходехме на кино, но тук е трудно с езика. Обичаме да пътуваме, да ходим заедно на басейн, за да се забавляваме", сподели Албентоса.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки