Людмил Киров: Дунав има играчи за националния, ще изорат терена за успех над Славия

„Драконите“ приемат днес столичани от 17:45 часа

Людмил Киров: Дунав има играчи за националния, ще изорат терена за успех над Славия

Старши треньорът на Дунав Русе Людмил Киров изрази надежда, че тимът му ще сложи край на черната серия срещу Славия у дома.

„Драконите“ приемат днес столичани от 17:45 часа.

"Моите момчета ще изорат терена, за да победят Славия. Мачът е много важен, дори стратегически. Нуждаем се от точки. Ще играем за Русе. Вярвам на момчетата, мисля че и те ми вярват и лека-полека започваме да стиковаме нещата. Време е нужно, но и такова минава, така че се надявам, че ще зарадваме феновете с хубава игра и победа", сподели наставникът на Дунав пред в. "Утро".

„Футболистите ми играят мъжки и се раздават. Изпълняват задачите си и това ми харесва. Искам да продължим в същия дух. По принцип като бивш атакуващ играч аз харесвам красивия и офанзивен футбол, но в момента ни трябват точки. Когато имаме спокойствие, ще може да играем и за публиката. Сега трябва да мислим и да действаме прагматично. Стабилизираме играта в защита и трябва да продължим да работим в тази посока. В предни позиции нещата се получават. Там имам играчи, които заслужават шанс дори в националния отбор. Сигурен съм, че Ахмед Ахмедов ще получи покана в най-скоро време, ако продължава да играе така. Стефан Христов и Ивайло Лазаров също не отстъпват на някои от повиканите за мача с Англия“, коментира треньорът на русенци пред „Меридиан Мач“.

„В Славия наистина имат кадрови проблеми и ние ще се опитаме да се възползваме. Ще бъде труден мач за нас, но мисля, че за тях ще бъде още по-трудно“, каза още Людмил Киров, който разполага с ограничен ресурс откъм футболисти, но е щастлив, че е събрал няколко универсални изпълнители, които може да използва на различни позиции.

Двама от основните състезатели на русенци се завръщат в строя. На разположение отново са Диян Димов и Свилен Щерев. Друг полузащитник - Самир Аясс, този път ще седне на пейката. В паузата за националите той пропътува около 20 000 километра с националния отбор на Ливан. Аясс имаше визита в Северна Корея в световна квалификация. Той записа 90 минути, но отборът му загуби с 0:2. Аясс взе участие и в контролата с Оман (0:1) на 10 септември.

В групата на Дунав за първи път ще попадне последното попълнение Беркан Дурду. Офанзивният халф ще направи дебют. Турчинът с немски паспорт вече игра за русенци в контролата с Академика Клинчени (0:3). Треньорът Людмил Киров обаче определи спаринга като загуба на време.

Старши треньорът на Слабия Златомир Загорчич пък има да решава куп кадрови проблеми за днешното гостуване на Дунав Русе. Сръбският наставник на белите не може да разчита на цели 9 играчи - 8 от тях са контузени, а един е наказан - левият бек Димитър Велковски.

Заради травми от 18-те отпаднаха Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Андреа Христов, Ертан Томбак, Георги Йомоб, Милен Гамакоб, Николай Дюлгеров, Венцислав Бенгюзов.

В групата, за да я запълнят, попаднаха други двама, които доскоро лекуваха контузии - нападателят Илиян Мицански, който се контузи през пролетта 6 плейофите, и оттогава не е играл, както и македонският халф Дарко Тасевски. Той все пак има шанс да започне сред 11-те. Многото проблеми накараха Заги да прибегне до някои от юношите на тима.

Мачът Дунав – Славия е днес от 17:45 часа, пряко в ефира на Диема спорт. 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки